- Konu Yazar
Abaco Systems, VNX+ Serisine Hızlı Bir Giriş Yapıyor!
Abaco Systems, VNX+ küçük form faktörlü ürün sınıfındaki ilk ürünü olan VNX382'yi tanıttı. Bu gömülü tek kartlı bilgisayar (SBC), boyut, ağırlık ve güç kısıtlaması olan savunma platformlarına fonksiyonel güvenlik ve kenar yapay zeka hızlandırması getirmek üzere tasarlandı.
Teknik Detaylar ve Performans
- İşlemci Gücü: NXP i.MX95 yonga üzerinde sistem (SoC) kullanan VNX382, altı adet kilitlenebilir Arm Cortex-A55 çekirdeği ve izole bir güvenlik alanı olarak görev yapan özel bir Arm Cortex-M7 çekirdeği ile çok çekirdekli işlem yeteneği sunuyor.
- Yapay Zeka Hızlandırması: Yerleşik Arm Mali grafik işlemcisi ve entegre sinirsel işlem birimi (NPU) sayesinde 2 TOPS çıkarım kapasitesiyle yerel yapay zeka iş yüklerini sorunsuz bir şekilde yönetiyor.
- Donanım Güvenliği: NXP EdgeLock Güvenli Bölgesi, kriptografik izolasyon, bellek içi şifreleme ve kuantum sonrası kriptografik ilkellerle donanım tabanlı güvenlik sağlıyor.
Standartlara Uygunluk ve Modüler Tasarım
VITA 90 ve VNX+ açık standartlarına uygun olarak geliştirilen VNX382, VPX mimarisini küçük boyutlu platformlara taşıyor. 1GbE ve 10GbE arayüzleri, Zaman Duyarlı Ağ (TSN) uyumluluğu, USB ve CAN veri yolu bağlantısı gibi çevresel ağ seçenekleri sunuyor.
Sistem entegratörleri, VNX382'yi VITA 90.0 yan duvar iletim soğutmalı veya VITA 90.4 kama kilit iletim soğutmalı form faktörlerinde bir SOSA uyumlu VNX+ modülü olarak veya özel kasa entegrasyonları için bağımsız bir ara kart Sistem-on-Modül (SOM) olarak yapılandırabilirler.
Ek Bilgiler
VITA 90 (VNX+) standardı, geleneksel 3U VPX kasasının fiziksel hacminin yaklaşık %30'unu kaplayan modüler bir açık sistem mimarisi (MOSA) oluştururken, modern yüksek hızlı seri ara bağlantı kumaşlarıyla uyumluluğu koruyor. VITA 90.4 uygulamalarında, kama kilit tutma sistemleri termal dağıtımı doğrudan modül ısı çerçevesinden şasi yan duvar nervürlerine ileterek, 40g'ye kadar mekanik şoklara ve -40°C ila +85°C arasındaki geniş çalışma sıcaklıklarına dayanabilen sızdırmaz konveksiyonsuz iletim soğutmasına olanak tanır.