Gelişim, birlikte başlar.
Banner alanı
IFM Sensor

🚀 Dijital İkizler İçin Kontrol Sistemi Senkronizasyon Yazılımı: Emerson'dan Yenilik! 🚀

Mucitler Elektrik

Kurumsal
Industry Valley
  • Mucitler
  • art_619_b26a725bced73c16781fb734863700c7.jpg

Emerson'dan Ovation Curation Tool: Dijital İkizlerde Devrim!​

Emerson, enerji üretimi ve su yönetimi sektörleri için çığır açan bir yazılım olan Ovation Curation Tool'u piyasaya sürdü. Bu konfigürasyon yönetim aracı, fiziksel kontrol sistemleri ile dijital ikiz simülasyonları arasında veri senkronizasyonunu otomatikleştirerek endüstriyel operasyonlarda yeni bir dönem başlatıyor.

Neden Önemli? 🧐 Konfigürasyon Kaymasını Önlemek​

Dijital ikiz altyapılarının en büyük zorluklarından biri, simülasyon modeli ile canlı üretim sistemi arasındaki senkronizasyonu sağlamaktır. Tesis mühendisleri, performansı optimize etmek veya yeni kontrol stratejileri uygulamak için fiziksel kontrol parametrelerini sık sık değiştirirler. Bu değişiklikler zamanla fiziksel mimari ile dijital kopyası arasında tutarsızlıklar yaratır. Ovation Curation Tool, bu manuel kod karşılaştırma ihtiyacını ortadan kaldırarak, kontrol sistemi ayarlamalarını otomatik olarak kaydeder ve simülasyon ortamlarına dağıtır.

Nasıl Çalışır? ⚙️ Otomatik Senkronizasyon ve Değişiklik Etki Analizi​

• Yazılım, üretim kontrol sistemini belirli aralıklarla (haftalık, aylık veya isteğe bağlı) sorgulayarak parametre ayarlamalarını tespit eder ve kaydeder.
    • Kullanıcılar, merkezi bir kontrol panelinden değişikliklerin kapsamını, kimin yaptığını ve zaman damgası verilerini görebilirler. Bu, beklenmedik ağ değişiklikleri riskini azaltır.
    • Dijital ikize güncellemeler gönderilmeden önce, entegre bir değişiklik etki analizi motoru, değiştirilen parametrelerin hedef simülasyonu nasıl etkileyeceğini değerlendirir ve çakışma durumunda düzeltici eylemler önerir.
    • Temel mimari, üretim ortamı ile simülatör arasında çift yönlü veri akışını sağlayan bir depo sistemi kullanır. Bu yapı, birden fazla kullanıcının paylaşılan varlıkları düzenlemesine ve konfigürasyon dallarını güvenli bir şekilde birleştirmesine olanak tanır.

Emerson'ın Vizyonu 💡​

Emerson'ın Enerji ve Su iş biriminden Başkan Yardımcısı Rick Kephart, bu aracın mühendislik yetenek açığını gidermeye yardımcı olduğunu belirtiyor. Simülasyon modellerini güncel tutmanın yoğun iş gücü gerektiren sürecini otomatikleştirerek, tesislerin doğru eğitim, test ve operasyonel tahminleri sürekli olarak yapabilmesini sağlıyor.

Teknik Karşılaştırma 📊​

Endüstriyel otomasyon sektöründe, kontrol sistemi senkronizasyonu ve dijital ikiz yaşam döngüsü yönetimi, sürüm kontrol otomasyonu, etki analizi yetenekleri ve eşzamanlı mühendislik mekanizmaları açısından değerlendirilir. Ovation Curation Tool, Siemens SIMIT Simülasyon Platformu ve ABB Ability Symphony Plus simülatörü gibi dijital ikiz yaşam döngüsü yöneticileri ve endüstriyel DevOps platformlarıyla rekabet ediyor. Siemens SIMIT, ayrık ve hibrit üretimde yüksek doğrulukta çoklu fizik modellemede üstünken, Emerson sistemi özellikle enerji üretimi ve su arıtma gibi proses yoğunluklu tesislerdeki dağıtılmış kontrol sistemlerini (DCS) hedefliyor.

Emerson Dijital İkiz Senkronizasyonunu Otomatikleştiriyor
    Emerson'ın Ovation Curation Aracı, konfigürasyon değişikliklerini otomatik olarak izleyerek, etkilerini analiz ederek ve simülasyon ortamlarını güncelleyerek fiziksel kontrol sistemleri ile dijital ikizlerin senkronize kalmasına yardımcı olur.

Spad Electronic — endüstriyel otomasyon, DCS, dijital ikizler ve akıllı kontrol sistemlerini destekler.
    Güney Horasan – Birjand – Hakim Nezari 21
    +98 56 33333337 | +98 915 963 9959
    www.spad1.ir |
    info@spad1.ir

Geri