Erkan Teskancan
Kurumsal
- Konu Yazar
## EIS, Fabrika Genelinde Otonom Süreç Kontrolü İçin Flexxbotics Yazılımını Yaygınlaştırıyor
ABD'nin önde gelen elektrik proses malzemeleri uzmanı Engineered & Industrial Solutions (EIS), Flexxbotics yazılımını fabrikasının 91 çalışma hücresinde kullanarak otonom süreç kontrolünü artırmayı hedefliyor. Bu adım, verimliliği yükseltirken makina duruş sürelerini azaltacak ve sürdürülebilirliği iyileştirecek.
Flexxbotics, endüstriyel dijital dönüşüm kapsamında fabrikadaki iş süreçlerini gerçek zamanlı verilerle yöneterek verimlilik, duruş süresi ve üretim performansını anlık izlemeye olanak sağlıyor. Böylece fabrikanın tam otomasyon ve dijitalleşme yolundaki adımları hızlanıyor.
### Flexxbotics Yazılımının EIS Fabrikasındaki Rolü
Flexxbotics, üretim hücreleri ile işletmenin IT sistemlerini birbirine bağlayarak veriye dayalı karar alma süreçlerini destekliyor. Yöneticiler, üretim katındaki performans sorunlarını anında tespit ederek gerekli müdahaleleri yapabiliyor. Partilerin üretim oranları gerçek zamanlı izlenip, tekliflendirme ve kâr analizleri daha güvenilir hale geliyor.
Flexxbotics sayesinde canlı üretim verileri, sipariş önceliklendirme ve operasyonel karar alma süreçlerine entegre edilerek tam bir dijital üretim ortamı oluşturuluyor. Üretim verileri ERP sistemine otomatik aktarılıyor ve manuel işlem ihtiyacı ortadan kalkıyor.
### Flexxbotics Yazılımının Teknik Özellikleri
- Otonom süreç kontrolü ile üretim performans sorunlarının tespiti ve bağımsız aksiyon alma
- Hızlı kurulum, lansman sırasında altı hücreye downtime olmadan entegrasyon
- Mevcut ve gelecekteki IT sistemleriyle güvenli ve gerçek zamanlı veri entegrasyonu
- 1000'den fazla fabrika makinesi ve otomasyon ekipmanıyla uyumlu kontrolör bağlantısı
- Standartlaşmış ve ölçeklenebilir otomasyon altyapısı
EIS, Flexxbotics yazılımını ilk kez altı robotik otomasyon hücresinde kullanarak büyük duruş sorunlarını tespit etti ve yatırım geri dönüşünü 6 ay içinde sağladı. Başarılı uygulama sonrası, fabrika genelinde yaygınlaştırma kararı aldı.
### Flexxbotics ve Endüstri Dijital Dönüşümü
Flexxbotics, üretimi dijitalleştirerek gelecek nesil akıllı fabrika otonomisini mümkün kılıyor. FlexxCORE teknolojisi, fabrika ekipmanları, otomasyon ve IT sistemlerini sorunsuz şekilde entegre edip koordine ediyor. Flexxbotics CEO'su Tyler Bouchard, "Tüm fabrika Flexxbotics üzerine kurulduğunda değer hızla artar. Her bağlı üretim hücresi, diğerlerini daha akıllı yaparak operasyon genelinde performansı yükseltir" açıklamasında bulundu.
Bu genişletme, şirketlerin izole otomasyon uygulamalarından fabrikayı kapsayan tek bir kontrol düzlemine geçişte ne kadar büyük kazançlar sağlayabileceğini gösteriyor.