- Konu Yazar
💡 Belden'den Yeni Nesil Ağ Çözümleri
Belden, endüstriyel kontrol sistemleri ile kurumsal BT mimarilerini bir araya getiren güncel ağ donanımları, uç ağ geçitleri ve kablolama çözümlerini tanıttı. Bu yenilikler, üretim, enerji ve ulaşım tesislerinde eski saha cihazlarını kurumsal ağlara bağlamak için standartlaştırılmış fiziksel ve veri taşıma katmanları sunuyor.
Genişletilmiş portföy, zorlu ve dağınık ortamlarda uçtan merkeze entegrasyonu basitleştirmek amacıyla özel donanım arayüzleri, güç dağıtım mimarileri ve merkezi yönetim yazılımları içeriyor.
🔌 Saha Cihazları ve Sensör Entegrasyonu
- LioN-X Analog I/O Modülleri: Analog sinyalleri doğrudan IO-Link master mimarisine dönüştürerek, voltaj, akım, direnç ve termokupl girişlerini destekleyen dört yapılandırılabilir port sunar. Harici DC güç kaynağına ihtiyaç duymadan standart IO-Link bus gücüyle çalışır.
- ProSoft PLX51-HART-8I Ağ Geçidi: Sekiz galvanik olarak izole edilmiş HART kanalı ile verileri doğrudan EtherNet/IP veya Modbus ağlarına çevirir. Tek bir ağ geçidi ile 64 adede kadar saha cihazının programlanabilir mantık denetleyicileriyle iletişim kurmasını sağlar.
⚡ Dayanıklı Anahtarlama ve Düşük Voltaj Mimarileri
- Hirschmann GREYHOUND GRS2000 Serisi: Güç istasyonları ve demiryolu uygulamaları için düşük voltajlı DC güç kaynağı seçenekleri sunar. Bu sayede anahtarlar doğrudan mevcut düşük voltajlı DC bus raylarından güç alabilir, donanım geçişlerini kolaylaştırır.
- Hirschmann IT MTS 2608 ve MTS 2708: Kurumsal ve uç ağ anahtarlaması için sekiz erişim portu ve dört adet 1-gigabit SFP optik uplink sağlar. MTS 2708, bağlı saha cihazlarına 125 watt'a kadar IEEE 802.3at Power over Ethernet çıkışı sunar.
📡 Merkezi Kablosuz Yönetim ve Yüksek Yoğunluklu Kablolama
- Yazılım Tabanlı WLAN Orkestrasyon Platformu: Dağıtık kablosuz altyapıyı tek bir arayüzden merkezi politika dağıtımı, trafik izleme ve erişim noktası sağlama ile yönetir.
- ACX 4U Modüler Fiber Dağıtım Paneli: Veri merkezlerinde yüksek yoğunluklu ara bağlantı ortamları için 384 adede kadar optik fiberi destekler.
- Safe T Line Kablo Portföyü: EN 50200 PH120 ve CPR Euroclass Cca (s1b, d1, a1) standartlarına uygun devre bütünlüğü sağlar, acil durum tahliye iletişimleri için idealdir.
🔍 Ek Bilgiler
Endüstriyel otomasyon mimarilerinde, IO-Link analog dönüştürme hub'ları, Phoenix Contact ve Turck gibi üreticilerin dağıtılmış modüler dilim I/O sistemleriyle rekabet eder. Doğrudan IO-Link bus gücü kullanımı, kabin alanını azaltır ve özel M12 L-kodlu DC yardımcı güç düşüşlerini ortadan kaldırır.
Hirschmann GRS2000'in düşük voltajlı doğrudan ray girişi, demiryolu standardı EN 50155 ve trafo merkezi standardı IEC 61850-3 güç gereksinimleriyle uyumludur. Bu, Cisco Industrial Ethernet 3000 serisi ve Moxa EDS-G500E platformlarına karşı, harici düşürücü dönüştürücüleri ortadan kaldırarak zorlu elektriksel ortamlarda arızalar arası ortalama süreyi iyileştirir.