Gelişim, birlikte başlar.
Banner alanı
IFM Sensor

Endüstriyel Otomasyonda Kalite Kontrol ve Robotik Yönlendirme için Makine Görüşü Yazılımı

Ahmet Ö.

Kurumsal
  • EMS Engineer
  • 1774048020151-108260-mvtech1.jpg

## Endüstriyel Otomasyonda Makine Görüşü Yazılımı

Makine görüşü, endüstriyel otomasyonda muayene, izlenebilirlik ve robot destekli süreçleri geliştirmek için giderek daha fazla kullanılmaktadır. Kural tabanlı görüntü işleme ve derin öğrenmeyi birleştiren yazılım platformları, uygulama alanlarını genişletmektedir.

### Otomasyon ve Denetim Süreçlerinde Vision Yazılım

MVTec'in yazılım portföyü; HALCON, MERLIC ve MVTec Deep Learning Tool ürünlerini içerir. Bu yazılımlar, kural tabanlı geleneksel görüntü işleme yöntemleri ile derin öğrenmeye dayalı teknikleri kapsar.

Endüstriyel ortamlarda yüksek hassasiyetli kalite kontrol, barkod ve karakter tanıma ile robotik yönlendirme gibi uygulamalarda kullanılır. Elektronik, otomotiv ve ambalaj sektörleri gibi alanlarda otomatik muayene ve tanımlama, üretim kalitesinin sürekliliğini sağlar.

Otomatik görsel muayene ve tanımlama süreçlerinin otomasyona katkısı, üretim şeffaflığını artırır. Bu işlevler, izlenebilirlik gereksinimlerini ve dijital tedarik zinciri ortamlarındaki veri entegrasyonunu destekler.

### Kural Tabanlı ve Derin Öğrenme Yöntemlerinin Birleşimi

Üreticiler, yazılımda tanımlayıcı algoritmaları ve sinir ağı tabanlı analizleri kontrol edilen koşullara ve süreç değişkenliğine göre birleştirebilir.

Kural tabanlı yöntemler genellikle net parametrelerin olduğu kontrollü ortamlar için uygundur. Derin öğrenme ise ürün çeşitliliği veya karmaşık görsel öğelerin adaptif tanımlanması gereken durumlarda tercih edilir.

Bu birleşik yöntem, standart inceleme görevlerinden karmaşık sınıflandırma problemlerine kadar farklı üretim senaryolarına uyarlanabilir.

### HANNOVER MESSE 2026'da Göstermeler

MVTec, Almanya'nın Hannover kentinde 20-24 Nisan 2026 tarihleri arasında düzenlenecek HANNOVER MESSE fuarında (Salon 27, Stand F38) yazılım portföyünü tanıtacaktır.

Fuar kapsamında makine görüşü yazılımının endüstriyel pratik kullanımları ve otomasyon stratejilerine katkısı gösterilecektir. Demo sunumlar, görüntü işleme yazılımının muayene güvenilirliğini artırma, robot entegrasyonunu destekleme ve otomatik üretim sistemlerinde operasyonel görünürlüğü yükseltme yönündeki uygulamalarına odaklanacaktır.

Geri