Gelişim, birlikte başlar.
Banner alanı
IFM Sensor

🚀 Endüstriyel Otomasyonda Yüksek Hassasiyetli Strain Wave Dişli Aktüatörler: Nabtesco'dan Devrim Niteliğinde Çözümler!

art_484_cf4cea55a24445cf7cd4cf301f517452.jpg

⚙️ Entegrasyon Zorluklarına Son!​

Nabtesco, mühendislik entegrasyonu sorunlarını çözmek için kompakt, tak-çalıştır mekatronik tahrik sistemleri sunuyor. Bu sistemler, hassas üretim ve otomatik yönlendirmeli araçlar (AGV'ler) için özel olarak tasarlandı.

🌟 Tak-Çalıştır Mekatronik Sistemler​

Nabtesco, mekanik mühendisliği ve robotik otomasyon sektörlerinde bileşen entegrasyonunu kolaylaştırmak amacıyla tamamen monte edilmiş, boşluksuz strain wave dişli aktüatör serisini piyasaya sürdü. Bu tak-çalıştır mekatronik sistemler, dişli ünitelerini, motorları, sensörleri ve yatakları tek bir kompakt yapıda birleştiriyor. Özellikle robotik, tıbbi teknoloji ve mobilite gibi yüksek hassasiyet gerektiren alanları hedefliyor.

🛠️ Tahrik Sistemlerinde Entegrasyon Karmaşıklığını Azaltma​

Geleneksel tahrik sistemlerinde, dişli ünitesi, motor, sensörler, yataklar ve arayüzler, uygulamaya özel olarak hassas bir şekilde eşleştirilmeli ve uyarlanmalıdır. Bu süreç genellikle önemli mühendislik kaynakları gerektirir ve piyasaya sürülme süresini uzatır. Yeni aktüatörler, önceden koordine edilmiş bileşenleri tek bir modülde entegre ederek bu sorunu çözüyor. Tamamen monte edilmiş bir tahrik sistemi sunarak, ayrı muhafazalara ve harici contalara olan ihtiyacı ortadan kaldırır, böylece mühendisler için genel tasarım karmaşıklığını ve entegrasyon çabalarını azaltır.

🔍 Teknik Özellikler: Strain Wave ve Sikloidal Aktüatörler​

• Kompakt tasarım, yüksek hassasiyet ve sıfır boşluk gerektiren uygulamalar için tasarlandı.
  • Yüksek güç yoğunluğuna sahip montajlar, bir dişli seti, yataklar, muhafaza, enkoderli bir elektrik motoru ve isteğe bağlı bir fren mekanizmasından oluşur.
  • Çeşitli mühendislik gereksinimlerini karşılamak için farklı boyutlarda, dişli oranlarında ve tork aralıklarında (içi boş mil konfigürasyonları dahil) mevcuttur.
  • Tork, sıcaklık veya konum sensörlerinin entegrasyonuna olanak tanıyan çeşitli sensör tiplerinin adaptasyonunu destekler.
  • Tam korozyon koruması ve IP65 koruma derecesi ile toz ve düşük basınçlı su jetlerine karşı dayanıklıdır.
  • Zorlu yük senaryoları ve daha yüksek tork gereksinimleri için sikloidal dişli varyantları da üretilir.

🏭 Otomotiv Uyumlu Üretim ve İzlenebilirlik​

Boşluksuz strain wave dişli aktüatörler, Almanya'nın Limburg (Lahn) kentindeki Ovalo GmbH tesisinde üretilmektedir. Üretim, IATF 16949 sertifikasına sahip katı otomotiv standartlarına uygundur. Bu standartlaştırılmış üretim çerçevesi, yüksek hacimli üretimi, hızlı geliştirme döngülerini ve tam bileşen izlenebilirliğini destekler. Üretim metodolojisi, tek parça akış konfigürasyonlarından seri üretim ortamlarına kadar kalite ve güvenlik protokollerini koruyarak verimli bir şekilde ölçeklenir.

🎯 Uygulama Alanları ve Mekatronik Kullanım Durumları​

Bu entegre aktüatör çözümleri, yüksek konumlandırma doğruluğu ve sınırlı kurulum alanlarının kesiştiği birçok teknik sektörde kullanılmaktadır. Tipik uygulama alanları arasında robotik ve işbirlikçi robot (cobot) eklemleri, taşıma ve konumlandırma sistemleri, otomatik yönlendirmeli araçlar (AGV'ler) ve mobilite sektörü için steer-by-wire çözümleri bulunmaktadır. Mekanik, elektronik ve dijitalleşmeyi kapsayan kapsamlı mekatronik tahrik sistemleri uzmanlığının birleşimi, üreticilerin koordineli teknolojileri tek bir kaynaktan temin etmelerini sağlayarak otomasyon donanımı için geliştirme döngülerini kısaltır.

💡 Ek Bilgiler​

Yüksek hassasiyetli mekatronik tahrik pazarında, Nabtesco'nun strain wave aktüatörleri, Harmonic Drive SHA-CG serisi ve Wittenstein cyber dynamic line gibi yerleşik benchmark sistemleriyle doğrudan rekabet etmektedir. Bu sistemler, tork yoğunluğu (Nm/kg), burulma sertliği ve cobot eklem tekrar edilebilirliği için gerekli olan sıfıra yakın boşluk değerleri (genellikle ≤15 ark saniye) gibi objektif kriterlere göre değerlendirilir. Harmonic Drive gibi rakipler, dişli seti, servo motor ve yüksek çözünürlüklü enkoderi tek bir pakette birleştiren benzer tak-çalıştır içi boş mil aktüatörleri sunarken, Nabtesco, yerel IP65 çevresel koruması ve tork, sıcaklık ve konum izleme için genişletilmiş dahili sensör olanaklarıyla ürünlerini farklılaştırır. Sektör genelinde, tamamen entegre mekatronik sistemlere doğru bu geçiş, genel malzeme listesini azaltarak, ikincil sızdırmazlık mekanizmalarına olan ihtiyacı ortadan kaldırarak ve otomasyon donanımı için tasarım karmaşıklığını en aza indirerek ölçülebilir bir mühendislik avantajı sağlar.

Geri