Ahmet Ö.
Kurumsal
- Konu Yazar
## Exotec, Ar-Ge ve Küresel Büyümesini Güçlendirmek İçin Yeni Küresel Genel Merkezi’ni Açtı
Exotec, Fransa’nın kuzeyinde yer alan yeni genel merkezi Imaginarium’u hizmete sundu. Bu merkez, araştırma, geliştirme, üretim ve operasyon faaliyetlerini tek bir çatı altında toplayarak şirketin büyüme stratejisini destekliyor.
Imaginarium, 25.000 metrekarelik alanıyla, Exotec’in robotik çözümlerini Avrupa’da geliştirip üretirken dünya çapındaki müşterilerine hizmet vermesine olanak sağlıyor. 700’den fazla mühendislik, ürün ve destek personeli bu merkezi kullanıyor.
### Imaginarium’un Önemi ve İşlevi
Yeni genel merkez, Ar-Ge ve üretimin odak noktası olarak tasarlandı. 8.560 metrekarelik üretim alanı, 11 aktif Exotec sistemiyle donatılmış olup, burada üretim, sistem testleri, doğrulama ve yazılım ile donanım geliştirmeleri sürekli olarak yapılıyor.
Romain Moulin, CEO ve kurucu ortak, Imaginarium’un teknolojik ve endüstriyel büyük bir yatırım olduğunu vurguladı. Ar-Ge, üretim ve operasyonların aynı yerde buluşmasının, müşteriye yönelik güçlü ve ölçeklenebilir çözümler geliştirme kapasitesini artırdığını belirtti.
Renaud Heitz, CTO ve kurucu ortak ise merkezin uzun vadeli yatırımlar ve Avrupa’da üretim taahhüdünün somut bir örneği olduğunu ifade etti. Bu tesis, şirketin teknolojik yol haritası ve endüstriyel hedeflerine destek verecek şekilde tasarlandı.
### Küresel Büyüme ve İşbirliği
Imaginarium, Exotec’in uluslararası büyümesini destekleyen bir merkez olarak konumlanıyor. Düzenli ekip eğitimleri ve seminerlerle global organizasyonun farklı ekipleri arasında yakın işbirliği sağlanıyor.
Şirket, Kuzey Amerika (Atlanta), Almanya (Münih) ve APAC bölgesi (Tokyo ve Seul) gibi bölgelerde ofisler açarak müşteri ağına hızla genişleme sağladı. Güney Kore’de MUSINSA ile ilk proje ve Renault Grubu'nun Orta Avrupa’daki yeni tesisleri gibi önemli müşteri duyuruları yapıldı.
Imaginarium, geleceğin robotik çözümlerini ve küresel projeleri destekleyecek uzun vadeli bir endüstriyel ve inovasyon merkezi olarak konumlanıyor.
### Imaginarium Özellikleri
- 25.000 metrekare toplam alan
- 8.560 metrekare üretim bölgesi
- 11 aktif Exotec robotik sistemi
- 700’ü aşkın mühendislik, ürün ve destek çalışanı
- 12 yıllık ileri finansmanlı kira anlaşması (BEFA)
- Merkezi konumda Ar-Ge, üretim ve operasyon faaliyetlerinin entegresi
Exotec, intralojistik alanında teknolojinin öncüsü olarak bu yeni merkeziyle inovasyon ve sanayi arasındaki entegrasyonu güçlendiriyor.