Gelişim, birlikte başlar.
Banner alanı
IFM Sensor

Fluke ve Washington State Üniversitesi Endüstriyle Eğitimi Güçlendiriyor

Ahmet Ö.

Kurumsal
Endüstri Vadisi
  • EMS Engineer
  • 1775343650383-FlukeWSU_1.jpg

Fluke Corporation ile Washington State Üniversitesi (WSU) iş birliğini derinleştirerek, beş farklı WSU kampüsüne profesyonel düzeyde test ve ölçüm ekipmanları bağışladı ve Everett kampüsünde Fluke Mühendislik Laboratuvarı'nı kurdu.

Bu ortaklık, öğrencilerin Fluke ekipmanları üzerinde eğitim alarak endüstriye daha iyi hazırlanmasını sağlıyor. Fluke cihazları sektörde yaygın kullanıldığı için, öğrencilerin bu ekipmanlara hâkimiyeti hem istihdamlarında avantaj oluşturacak hem de yeni Fluke ekipmanlarının alımında destekçi rolü üstlenmelerini sağlayacak.

### Eğitimde Karşılaşılan Zorluklar

Özellikle lisans laboratuvarlarında kullanılan yetersiz, hatalı veya karmaşık cihazlar öğrencilerin deney yaparken zaman kaybetmesine ve deney amacını gözden kaçırmasına neden oluyor. Üst sınıf öğrenciler için bu durum can sıkıcı olabilirken, yeni başlayan öğrencilerin bölüm değiştirmesine bile yol açabiliyor.

Tasarım projeleri ise çoğunlukla açık uçlu ve sayısal verilere dayandırılarak somut hale getiriliyor. Ancak ekipman eksikliği tasarımların sınırlandırılmasına ve veri toplamada yetersizliğe yol açıyor.

### Fluke-WSU Ortaklığının Getirdikleri

• Beş kampüse profesyonel test ve ölçüm ekipmanları bağışlandı.
    • Ekipmanlar standartlaştırılarak laboratuvarlarda kontrol ve göstergeler benzer hale getirildi.
    • Öğrenciler tek ekipman tipine odaklanarak veri toplama ve analizine daha fazla zaman ayırabilecek.

1775343650830-FlukeWSU_2.png

### Fluke Mühendislik Laboratuvarı

Everett kampüsünde açılan Fluke Mühendislik Laboratuvarı, termal kameralar, hava akış ölçerler, enerji kaydediciler ve termokupl okuyucular gibi endüstride kullanılan nesnelerin ince ölçümünü yapabilen cihazlarla donatıldı. Diğer kampüsler (Pullman, Tri-cities, Vancouver ve Global) da bu yeni ekipmanlara erişim sağlayacak.

Ayrıca, Pullman kampüsünde Owen Bilim ve Mühendislik Kütüphanesinde bir araç kütüphanesi oluşturuldu. Bu sistemle öğrenciler, kütüphaneden kitap ödünç alır gibi, hassas ölçüm ekipmanlarını zamanlı olarak kullanabilecekler. Bu özellikle üst sınıf ve tasarım projesi yapan öğrenciler için önemli bir imkan sunuyor.

### Eğitim ve Endüstri Arasında Köprü

WSU'de 4,000'den fazla mühendislik öğrencisi, Fluke ekipmanlarını kullanma imkanı bulacak. Bu sayede öğrenciler endüstride kullanılan gerçek cihazlarla pratik yaparak fiziksel olayları daha iyi anlayabilecek, farklı ve karışık cihazlarla değil, standart cihazlarla eğitim alacaklar.

Fluke ve WSU'nun bu iş birliği, geleceğin donanımlı teknisyen, elektrikçi ve mühendislerinin yetiştirilmesine katkı sağlayacak güçlü bir adım olarak öne çıkıyor.

Geri