Ahmet Ö.
Kurumsal
- Konu Yazar
HARTING, Amerika kıtasındaki %33 yıllık büyümeyi takiben ABD ve Meksika'daki üretim kapasitesini iki katına çıkararak bölgesel tedarik zincirlerini güçlendirmeyi ve yeni nesil endüstriyel inovasyonları desteklemeyi hedefliyor.
### ABD ve Meksika'da Üretim ve Ar-Ge Genişlemesi
Illinois eyaletindeki merkez binası ve tesislerinde, ayrıca Meksika operasyonlarında yapılan yatırımlarla HARTING, yerelleştirilmiş mühendislik, üretim, depo ve tedarik zinciri süreçlerini güçlendiriyor. Şirket, Amerika kıtasında %33 ve globalde %17 büyüme kaydederek bölgedeki sanayi müşterilerine daha hızlı ve esnek çözümler sunmayı amaçlıyor.
Jon DeSouza, HARTING Teknoloji Grubu Yönetim Kurulu üyesi ve HARTING Americas CEO'su, 40 yıl önce ABD'deki merkezlerini ileri üretim ve Ar-Ge için kurduklarını belirterek, yerelleştirilmiş mühendislik ile dayanıklı tedarik zincirlerinin önemini vurguladı.
### 40 Yıllık Sürdürülebilir Büyüme ve Yatırımlar
1986’dan beri bölgede yatırımlarını sürdüren HARTING, gelişmiş üretim teknolojileri, iş gücü eğitimi ve müşteri odaklı mühendislik desteklerini artırıyor. 40. yıl dönümü, şirketin Kuzey Amerika’da endüstriyel iş birliklerini güçlendirme taahhüdünü simgeliyor.
Yatırımlar arasında özellikle Elgin’de üretim alanlarının ve ofislerin modernizasyonu, mevcut ve çevre depolarda kapasite artırımı, yeni otomatik montaj hatları ve ileri otomasyon sistemleri yer alıyor. Bu sayede verimlilik artırılırken, stok yönetimi ve teslimat performansı da iyileştiriliyor.
### Bölgesel Avantajlar ve Yapay Zekâ Destekli Talepler
Amerika’da üreticiler, tedarik zinciri aksamaları, iş gücü sorunları ve dijital dönüşüm baskısı ile karşı karşıya. Yapay zekâ destekli altyapı, endüstriyel otomasyon ve artan enerji gereksinimleri, güvenilir ve ölçeklenebilir bağlantı çözümlerine olan talebi artırıyor. HARTING’in üretim ve otomasyonu artırma stratejisi, müşterilerin risklerini azaltmalarına, teslimat sürelerini kısaltmalarına ve bölgesel tedarik stratejilerini güçlendirmelerine olanak tanıyor.
### Geleceğe Yatırım
2025 Ekim ayında başlayan ve 2026 sonbaharında tamamlanması planlanan çok aşamalı genişleme projesi, Illinois ve Meksika’daki üretim ve depo kapasitelerini büyütmenin yanı sıra, ileri üretim teknolojilerine yatırım ve mühendislik, IT, üretim ile lojistik ekiplerinin büyümesini kapsıyor. ABD’de çalışan sayısının %64 artırılması hedefleniyor.
Jon DeSouza, bu genişlemenin Amerikan üretimine ve Chicagoland iş dünyasına olan bağlılığı pekiştirdiğini belirtiyor. HARTING, insan kaynağı, teknoloji ve altyapıya yapılan yatırımla, Amerika ve ötesinde bağlantı çözümlerinde liderliğini sürdürecek.
### HAKKINDA HARTING AMERICAS
HARTING, endüstriyel ortamlar ve kritik görev uygulamaları için bağlantı çözümlerinde dünya çapında kalite ve güvenilirlik standardıdır. Aile şirketi özelliği taşıyan bu firma, bölgesel üretim tesisleri ve derin mühendislik bilgisine sahip yerel ekipleriyle küresel çapta faaliyet göstermektedir. HARTING, her ortamda gelişmiş verimlilik ve sürdürülebilirlik sağlarken, bugünün işletmelerini geleceğin inovasyonlarına hazırlar.