Ahmet Ö.
Kurumsal
- Konu Yazar
## Her Sektöre Uygun Esneklik: Ignition Otomasyon Platformu
Endüstri, mimari veya dağıtım senaryosu fark etmeksizin her alana uyum sağlayan çok yönlü bir otomasyon platformuna mı ihtiyacınız var? Ignition tam da bunu sunuyor.
Farklı endüstriler için çeşitli SCADA yazılımları arasında seçim yapmaktan ve birden fazla proje için çok sayıda lisansı yönetmekten yoruldunuz mu? Artık daha kolay bir yol var. Ignition, uzaktan operasyonları izlemenin ve sayısız endüstriyel karmaşıklığı yönetmenin tek, merkezi ve basit çözümü.
Her sektörde neredeyse karşılaşılan tüm sorunlara çözüm getirebilen esnek yapısı, sınırsız lisanslama modeli ve evrensel uyumluluğu ile öne çıkıyor. Bir dakikada Arizona’daki bir güneş enerjisi santralini optimize ediyor, diğer dakikada Michigan’daki otomotiv fabrikasında üretimin kesintisiz devamını sağlıyor ya da Arkansas’ta 150.000 kişinin temiz su ihtiyacını karşılıyor.
Gigavat ya da galon ölçümü yapıyor, üretim hatlarını yönetiyor ya da veri depoluyorsanız; Ignition, sizi sirk gösterisi gibi zorluklarla uğraşmaktan kurtaran çok amaçlı otomasyon aracınız.
### Veri Merkezleri: Kritik Operasyonlar, Kesintisiz Çalışma Süresi
Bir veri merkezini işletmek yüksek risk taşır ve sürekli güvenilirlik gerektirir. Dünyanın en büyük veri merkezi işletmecilerinin %75’i, kesintisiz çalışma süresi sağlamak, maliyetleri düşürmek ve lisanslama sorunlarını ortadan kaldırmak için Ignition’a güveniyor.
- 10 GW üzeri BT kapasitesinde sınırsız etiket ve bağlantı desteği
- Sanayi standardı güvenlik, çapraz platform uyumluluğu
- Hızlı kurulum ve ölçeklenebilirlik
### Üretim: Daha Akıllı Üret, Daha Fazla Bağlantı, Daha Hızlı Ölçeklenme
Fortune 500’deki üreticilerin %74,6’sı Ignition’ın verimlilik ve üretkenliği artırdığını biliyor. Sınırsız lisanslama sayesinde her üretim hattı, tesis ve veri noktası bütçenizi zorlamadan bağlanabiliyor.
- Gerçek zamanlı tesis içi görünürlük
- SQL, Python, OPC UA, MQTT gibi açık standartlarla sorunsuz IT/OT entegrasyonu
- Mobil erişim ile her yerden sorun giderme
- Denetçi onayı alan uyumluluk özellikleri
### Güneş Enerjisi & BESS: Yarınki Elektrik Şebekesi Bugünden Yönetiliyor
Enerjinin geleceği ve pil enerji depolama sistemleri (BESS) güçlü veri yönetimi gerektirir. 600’den fazla kullanıcı, güneş enerjisi ve BESS uygulamalarında 8.000’den fazla Ignition geçidi kullanıyor ve platformun ölçeklenebilirliği ile gerçek zamanlı tahmine dayalı analiz gücünü kanıtlıyor.
- Çoklu sahalarda binlerce etiketi yönetme
- Cihaz ve istemci eklemede ekstra ücret yok
- UDT (Kullanıcı Tanımlı Tip) ile hızlı kurulum
- Bulut uyumlu mimari
- Tüm OEM cihazlarıyla uyumluluk
### Su ve Atık Su Yönetimi: Sabit Veri Akışı, İşlem Süreçleri ve Daha Güvenli Toplumlar
Temiz su, titiz izleme ve yönetim gerektirir. 1.600’den fazla su ve atık su tesisi Ignition’a güveniyor ve her veri düşüşünü aksiyon alınabilir zekaya dönüştürürken maliyetleri kontrol altında tutuyor.
- Eski SCADA sistemlerini tek ve birleşik platforma dönüştürme
- Sınırsız lisans modeli ile altyapı büyütme
- Uzaktan kurulum ve veri aktarma (store-and-forward) desteği
- Güvenilir tek gerçek kaynak oluşturma
### Otomotiv: Üretim Hattından Sonuçlara
Üretim duruşları, gerçek zamanlı kayıplardır. Fortune 500 otomotiv üreticilerinin %43'ü Ignition’ı, sorunları büyümeden tespit eden tahmine dayalı bakım ve kapsamlı izleme için kullanıyor.
- Özelleştirilmiş süreçlere göre sistem kurabilme esnekliği
- Üretim taleplerine göre hızla yatay ve dikey ölçeklenme
- VIN ve üretim reçetelerini gerçek zamanlı takip
- Endüstriyel kontrol sistemlerine (ICS) karşı kurumsal güvenlik
### Evrenle Uyumlu ve Sektör Bağımsız Platform
Ignition, sektöre özgü olmayan temel prensiplerle çalışır:
- Sınırsız lisanslama: Öngörülebilir maliyetler, sınırsız büyüme
- Açık standartlar: Herkes için her yerde entegrasyon
- Çapraz platform uyumluluğu: Her cihazda, her işletim sisteminde çalışır
- Hızlı geliştirme araçları: Tek seferlik geliştirme, proje genelinde dağıtım
- Endüstriyel sınıf güvenlik: Güvenilir veri ve sistem koruma
Ignition, bu benzersiz esnekliğiyle hızla uyum sağlama, entegre olma ve ölçeklendirme imkanı sunuyor. Tüm bunları bütçe aşımı olmadan gerçekleştiriyor.
Sizin sektörünüzde Ignition’ın nasıl çalıştığını görmek ister misiniz?
- Veri Merkezleri için Ignition
- Üretim için Ignition
- Güneş Enerjisi & BESS için Ignition
- Su & Atık Su için Ignition
- Otomotiv için Ignition
Ignition ile tanışın ve endüstriyel otomasyonda yeni fırsatları keşfedin.