- Konu Yazar
## Hexagon'dan Uyarlanabilir Üretim ve Otomatik Kalite Kontrol Çözümleri
Üretimde değişken hacimler ve artan ürün özelleştirmeleri, işleme, ölçüm ve otomasyon sistemlerinin entegrasyonunu zorunlu kılıyor. Bu bağlamda, Hexagon Hannover Messe 2026'da uyarlanabilir ve kalite odaklı üretim süreçleri için yeni teknolojilerini tanıtacak.
### Üretimde Kalitenin Üretim Öncesine Taşınması
Avrupa üretim sektörü daha kısa üretim döngüleri ve artan otomasyon ile kaliteyi üretimin çok erken aşamalarına entegre ediyor. Hexagon, mevcut altyapıyı değiştirmek yerine mevcut iş akışlarını genişleten sistemlerle, veri döngüsü üzerinden kaliteyi sürekli kılmayı hedefliyor.
### EDGECAM ile Akıllı CAM İş Akışları
En güncel EDGECAM sürümü, CNC programlarının tam 3D simülasyonunu sunuyor. Bu sayede işleme yolları ve işlemler önceden test edilip operatörlere canlı raporlarla sunulabiliyor. Ayrıca Hexagon Copilot, doğal dil ile komut erişimini kolaylaştırarak operatörlerin verimliliğini artırıyor.
### Üretim Hattına Yakın Otomatik Muayene Sistemleri
Hexagon, PRESTO Kalite İstasyonları ile robotik muayene süreçlerini hızlandırıyor. Leica Absolute Tracker ATS800 ve kablosuz AGV sayesinde büyük bileşenlerin ölçümleri saatler veya günlere indirgeniyor. Böylece operatörlerin tehlikeli ortamlara maruziyeti azalarak güvenlik artıyor.
### Endüstriyel İnsan Robotu AEON
AEON, esnek işler için sensör bazlı algılama, yapay zeka destekli görev kontrolü ve mekansal zeka ile donatıldı. İşçilik sıkıntısı ve esnek otomasyon ihtiyacı olan tesislerde kullanılması hedefleniyor.
### Ölçüm Verilerini Kolaylaştıran CMM ve Yazılım Çözümleri
Yeni MAESTRO koordinat ölçüm makinesi ve güncellenen PC-DMIS yazılımı, ölçüm rutinlerini otomatikleştirip raporlamada standart sağlıyor. Veri entegrasyonu sayesinde kalite kontrol döngüsü kapalı, dijital ve ölçeklenebilir hale geliyor.
Hexagon'un tüm bu gelişmeleri, üretim, denetim ve otomasyon süreçlerinin entegrasyonuyla kalitenin sürekli, veri odaklı bir fonksiyon olarak tesis edilmesini destekliyor.