Gelişim, birlikte başlar.
Banner alanı
IFM Sensor

Hijyenik Endüstriyel Sürüş Sistemleri için Washdown Dişli Motorlar

Ahmet Ö.

Kurumsal
Endüstri Vadisi
  • EMS Engineer
  • 1775671984168-108971-bison1.jpg

## Hijyenik Endüstriyel Sürüş Sistemleri için Washdown Dişli Motorlar

Sanayi ortamlarında, özellikle gıda işleme ve paketleme otomasyonunda kullanılan dişli motorlar, agresif temizleme süreçlerine dayanıklı olmalı ve sürekli görev koşullarında güvenilir tork sağlamalıdır. Bu ihtiyaca cevap olarak Bison, 261 Serisi SanimotorⓇ inline paralel mil washdown dişli motorlarını tanıttı.

### Üretim Ortamına Uygun Tasarım Özellikleri

261 Serisi SanimotorⓇ, yüksek basınçlı ve yüksek sıcaklıklı temizlik işlemlerine maruz kalan, özellikle gıda, içecek üretimi ve hijyenik otomasyon gerektiren alanlar için geliştirildi. Ürünler IP69K koruma sınıfına sahiptir; bu sınıf yüksek basınçlı sprey temizliğine uygun ekipmanlar için standarttır.

Paslanmaz 304 çelikten yapılmış muhafaza, korozyona dayanıklı olup temizlik işlemlerini kolaylaştırır. Flüssigkeit sızdırmazlığı için iki parçalı, yaylı şaft contası ve EPDM O-ringler kullanılır. Bu tasarım, tekrarlanan yıkama döngülerinde sızdırmazlığı korur.

Dayanıklılığı artırmak için lazerle kazınmış kalıcı isimlik plaka, sert temizlik koşullarında bile okunabilirliğini korur.

### Mekanik Yapı ve Çalışma Özellikleri

Dişli motorlar 1/7 HP ve 1/8 HP AC inverter motor entegresine sahiptir. 8-350 rpm hız aralığında çalışabilir ve 1,8 ile 56,5 Nm arasında tork üretir. Bu değerler, konveyörler, mikserler gibi hijyenik üretim hattı hareket sistemleri için uygundur.

Sızdırmaz bilyalı rulmanlar ve gıda sınıfı H1 gres, bakım gereksinimini ortadan kaldırarak sürekli yağlama sağlar. Bu özellik, bakım erişiminin zor olduğu veya kontaminasyon riskinin yüksek olduğu uygulamalarda avantaj sunar.

Bu konfigürasyon, otomatik üretim sistemlerinde sürekli çalışmayı ve tutarlı tork iletimiyle azalan bakım ihtiyacını destekler.

Geri