Gelişim, birlikte başlar.
Banner alanı
IFM Sensor

Honeywell ve Rhombus'tan Yapay Zekâ Destekli Bulut Video ve Erişim Çözümü ile Bina Güvenliğinde Yeni Dönem

Erkan Teskancan

Kurumsal
  • OLM MUH
  • 1774622378463-honeywell-building-automation-security-news-march-26-2026-web.png

Honeywell ve Rhombus, entegre bulut erişim ve video çözümleri alanındaki artan talebe yanıt vererek bina güvenliğinde yeni bir çağ başlatıyor. Bu iş birliği, çoklu tesis yönetimini kolaylaştıran bulut tabanlı bir sistem geliştirmeyi hedefliyor.

2026 Mart ayında duyurulan ortaklıkla Honeywell, bulut bağlantılı güvenlik ve erişim çözümleri portföyünü yeni yapay zekâ destekli video çözümleriyle genişletiyor. Bu adım, 2024'te LenelS2'nin satın alınmasıyla başlayan, bina güvenliği modernizasyonunu hızlandırma stratejisinin bir parçası.

Honeywell ile Rhombus, kolay kurulum, ölçeklenebilirlik ve yönetim sunan tek bulut platformunda entegre erişim kontrolü ve video yönetimini bir araya getirecek. Bu birleşme, her iki firmanın güçlü yönlerini birleştirerek güvenilir ve dirençli bir sistem sağlıyor.

Bulut tabanlı güvenlik ve video çözümleri giderek yaygınlaşıyor. Piyasa araştırma kuruluşu Omdia'nın verilerine göre, bulut video çözümleri yıllık %20'nin üzerinde büyüyerek 2029'a kadar güvenlik sektörünün en hızlı gelişen segmenti olarak öngörülüyor.

Honeywell ve Rhombus ortaklığı, dünya genelindeki ticari ve kurumsal operasyonların bulut geçişini hızlandırırken maliyet etkinliğini artırmayı ve riskleri azaltmayı amaçlıyor.

Rhombus CEO'su Garrett Larsson, "Fiziksel güvenlikte en iyi çözümlerin açık platformlar olduğunu düşünüyoruz. Honeywell ile ortaklığımız, video güvenliği, erişim kontrolü, sensörler ve bina otomasyonunda yenilikçi çözümler sunmamıza imkan tanıyacak" dedi.

Honeywell, entegrasyon ve bayi anlaşmaları kapsamında Rhombus ürünlerini kanal ortakları ve sistem entegratörleri aracılığıyla sunacak. Daha derin entegrasyonlarla Rhombus’un yapay zekâ analizleri Honeywell’in erişim kontrol sistemlerine entegre edilecek.

Rhombus platformu, geleneksel gözetlemenin ötesinde video verilerinden operasyonel zeka sağlayacak. Özellikle Rhombus Insights özellikleri sayesinde yapay zekâ, aktiviteleri analiz edip olayları daha hızlı ve etkili inceleyebilecek.

Çözüm, perakende zincirleri, spor merkezleri, okullar ve diğer dağıtık alanlar gibi çeşitli ticari ortamlar için tasarlandı. İlk etapta Kuzey Amerika’da kullanılacak şekilde sunulacak.

### Honeywell ve Rhombus İş Birliği Özellikleri

• Bulut tabanlı AI destekli video yönetimi
    • Entegre erişim kontrolü ve video yönetimi
    • Kolay kurulum, ölçeklenebilirlik ve yönetim
    • Güvenilirlik ve sistem direnci
    • Yapay zekâ destekli analiz ve olay inceleme
    • Operasyonel zeka için video veri analizi
    • Perakende, spor, eğitim gibi farklı sektörlere uyarlanabilir
    • Kuzey Amerika’da ilk kullanıma hazır

Bu ortaklık, modern bina güvenliğinde yenilikçi ve entegre çözümler arayan sektör profesyonelleri için önemli bir dönüm noktası olarak görülüyor.

Geri