Cengiz Özemli
Akademisyen
- Konu Yazar
## i.safe MOBILE IS380.1: Geleneksel Radyo ile Mobil Ağlar Arasında Köprü
IS380.1, uygun maliyetli 4G radyo cihazı olarak kullanıcı deneyiminden ödün vermeden dijital dönüşümü mümkün kılıyor.
### Giriş
i.safe MOBILE, Android™ tabanlı IS-OS 16 işletim sistemiyle çalışan ve Bölge 1/21 tehlikeli alan sertifikasına sahip 4G radyo cihazı IS380.1'i duyurdu. Bu cihaz, geleneksel radyo iletişimi ile modern mobil ağlar arasındaki boşluğu kapatan ideal bir geçiş çözümü olarak öne çıkıyor.
### Dijital Dönüşümde Sorunsuz Geçiş
Lojistik, demiryolu taşımacılığı, liman operasyonları, üretim ve inşaat sektörleri için tasarlanmış IS380.1, kullanıcıların alıştığı ergonomiyi koruyarak yeni cihazlara veya iş akışlarına geçiş zorunluluğunu ortadan kaldırıyor. Push-to-talk over Cellular ve Mission Critical Push-to-talk gibi gelişmiş dijital özellikleri destekliyor.
### IS380.1 Özellikleri
- 4G radyo iletişimi
- i.safe MOBILE işletim sistemi IS-OS 16 (Android tabanlı)
- Bölge 1/21 tehlikeli alan sertifikası
- 2G, 3G ve 4G ağları destekler
- Dokunmatik ekran ve klasik iki yönlü radyo tasarımı
- Büyük, dokunsal Push-to-Talk (PTT) tuşu
- Programlanabilir döner anahtar (kanal ve ses ayarı)
- Acil durum SOS butonu
- IP68 toz ve suya karşı koruma
- MIL-STD 810H şok, titreşim ve aşırı sıcaklık dayanıklılığı
- 13 pin ISM bağlantı arayüzü profesyonel ses aksesuarları uyumluluğu
- Çoklu ve masa üstü şarj desteği
### Mevcut Cihazlarla Uyumluluk
IS380.1, mevcut radyo ekipmanları ile entegre çalışacak şekilde tasarlanmıştır. IS-RSMG2.1 uzaktan hoparlör mikrofonu, IS-HS1.1 kulaklık ve ağır hizmet tipi IS-HDHS1x.1 kulaklık gibi aksesuarları destekler. Kullanıcılar yeni bir öğrenme sürecine gerek kalmadan cihaza adapte olabiliyor.
### Birleşik İletişim ve Esneklik
Cihaz, RoIP (Radio over IP) geçitleri sayesinde VHF/UHF radyo ağlarını mobil Push-to-Talk uygulamalarıyla birleştiriyor. Bu sayede saha çalışanları hem geleneksel radyo kullanıcılarıyla kesintisiz iletişim kurabiliyor hem de mobil ağların gelişmiş özelliklerinden faydalanabiliyor.
### Profesyonel Ortamlara Özel Tasarım
IS380.1, zorlu endüstriyel ortamların gereksinimlerini karşılamak üzere IP68 ve MIL-STD 810H standartlarında dayanıklılığa sahip. Değiştirilebilir batarya ile kesintisiz çalışma sağlanıyor. Bu cihaz, lojistikten kamu güvenliğine kadar geniş bir sektör yelpazesinde güvenle kullanılabiliyor.
### Piyasaya Sunum
IS380.1, i.safe MOBILE'ın global dağıtım ağı aracılığıyla Haziran 2026'da piyasaya çıkacak.
---
Bu cihaz, profesyonel iletişimde yeni bir dijitalleşme adımı olarak sektörlerde önemli kolaylıklar ve maliyet avantajları sunmaktadır.