Ahmet Ö.
Kurumsal
- Konu Yazar
## ISA-88 Batch Otomasyon Yazılımında Güncelleme
Valmet Oyj, proses endüstrileri için ISA-88 uyumlu batch kontrolünü hem eski hem de web tabanlı dağıtık kontrol sistemlerinde genişleten yeni bir batch otomasyon ve tarif yönetimi yazılımının güncellenmiş sürümünü yayınladı.
### Gelişmiş Batch Otomasyonu ve Sistem Entegrasyonu
Yeni sürüm, Valmet’in dağıtık kontrol sistemi mimarisi ile daha yeni web tabanlı otomasyon platformu arasında tam birlikte çalışabilirlik sağlıyor. Bu sayede eski nesil DCS ortamları için tasarlanmış yazılım, her iki kontrol sistemi nesli arasında doğrudan batch yürütme, tarif yönetimi ve kampanya koordinasyonu yapılmasını mümkün kılıyor.
Batch odaklı kimya, gıda ve içecek, ilaç ve özel malzeme sektörlerinde üretim süreçleri, ayrıntılı tarifler, kesin sıralamalar ve düzenlenmiş operasyon durumlarıyla organize edildiği için bu yazılım çok önemli bir esneklik sağlıyor. Aynı zamanda bitiş altyapıyı değiştirmeden operatör arayüzü ve batch gözetimini modernize etmeye olanak tanıyor.
### ISA-88 Standardına Uygun Batch Yürütme ve Tarif Yönetimi
Yazılım, fiziksel ekipman modellerini prosedürel mantık ve tariflerden ayıran ISA-88 batch kontrol standardını takip ediyor. Bu yapı sayesinde tarif bileşenlerinin tekrar kullanımı, tutarlı batch yürütme ve kampanyalar boyunca izlenebilir üretim sonuçları sağlanıyor.
Batch konfigürasyonu grafiksel araçlarla yapılarak yeni ürün girişi veya batch parametrelerinde değişiklik gerektiğinde mühendislik yükünü azaltıyor. Ayrıca manuel adım teyidi ve rol tabanlı izinler operatör kontrollünü sağlarken işlem bütünlüğünü koruyor.
Entegre elektronik kayıt sistemi FDA 21 CFR Part 11 ve ISPE GAMP-5 rehberlerine uygun olarak güvenli denetim izleri, kullanıcı kimlik doğrulaması ve kontrollü değişiklik yönetimi sunuyor. Bu, kayıtların doğruluğu ve izlenebilirliğinin zorunlu olduğu düzenlemeli ortamlarda kritik bir özellik.
### Operasyonel Görünürlük ve Kampanya Optimizasyonu
Batch yürütme verileri, aktif ve geçmiş batch sonuçları doğrudan kontrol sistemi arayüzünden erişilebilir. Operatörler ve proses mühendisleri, sapmaları izleyebilir, batch performansını analiz edip kampanya sonuçlarını harici sistemlere veri aktarmadan karşılaştırabilir.
Yerleşik kampanya yönetimi fonksiyonları, planlama ve paralel batch yürütmeyi destekleyerek ekipman kullanımını ve üretim hızını artırıyor. Onaylanmış tarif modüllerinin yeniden kullanımı, üretimi ölçeklendirme veya varyant formülasyonları geliştirme sürecini kısaltıyor.
### Kurulum ve Güncelleme Kolaylıkları
Bu yazılım, her iki kontrol sistemi platformunu kullanan müşterilere sunulmakta ve önceki sürümlerden yükseltme seçeneği içeriyor. Böylece mevcut kurulumlar, doğrulanmış işlem mantığı ve ekipman modelleri korunarak yeni batch gözetim, uyumluluk ve arayüz özelliklerini benimseyebiliyor.
Batch otomasyonu çoklu kontrol sistemi mimarilerine genişleten bu çözüm, proses endüstrilerinde daha esnek ve web tabanlı otomasyon ortamlarına geçişte tutarlı batch yürütme ve uyumluluğu sürdürme zorluğunu gideriyor.
Valmet hakkında daha fazla bilgi için www.valmet.com adresi ziyaret edilebilir.