Gelişim, birlikte başlar.
Banner alanı
IFM Sensor

Jai Raj ATOOT Fe 550 D Kalite TMT Çubuklarını Piyasaya Sundu

Cengiz Özemli

Akademisyen
  • Dokuz Eylül Üniversitesi
  • steel-img.jpg

## Jai Raj ATOOT Fe 550 D Kalite TMT Çubuklarını Piyasaya Sundu

Güney Hindistan'ın önde gelen çelik üreticilerinden Jai Raj Ispat Limited, yeni nesil yüksek binalar ve altyapı projeleri için tasarlanmış ATOOT Fe 550 D kalite TMT çubuklarını tanıttı. Bu ürün, hem yapıların dayanıklılığını artırıyor hem de deprem güvenliğinde önemli bir ilerleme sağlıyor.

Jai Raj Ispat Ltd., Andhra Pradesh'in ikincil ana çelik üreticisi konumunda olup, gelişmiş çelik üretim yöntemleri benimsemiş birkaç fabrikadan biri olarak ön plana çıkıyor. Kurnool'daki tesis, yıllık 0.50 milyon ton kapasiteye sahip ve yönetim 2026-27'ye kadar bu kapasiteyi iki katına çıkarmayı hedefliyor.

Fabrika, ham madde olarak saf demir cevheri ve kok kullanarak, dünya standartlarında bir üretim sürecini uyguluyor. Bu süreç; yüksek fırın - enerji optimizasyonlu fırın (EOF) - Kütük Rafine Fırını (LRF) - sonsuz döküm teknolojilerini içeriyor. Ayrıca tesis, ileri teknoloji Sonsuz Döküm ve Haddeleme (ECR) sistemleri ile donatılmış durumda.

### Jai Raj ATOOT Fe 550 D TMT Çubukları Özellikleri
    • Üretici: Jai Raj Ispat Limited
    • Ürün: Fe 550 D kalite TMT çubukları
    • Üretim kapasitesi: 0.50 milyon ton/yıl (hedef 1 milyon ton/yıl)
    • Üretim süreci: Yüksek fırın - EOF - LRF - Sonsuz döküm
    • Teknoloji: Sonsuz Döküm ve Haddeleme (ECR)
    • Ham madde: Saf demir cevheri ve kok
    • Kullanım alanları: Yüksek katlı binalar, altyapı projeleri, bireysel konut yapımı
    • Avantajlar: Yapısal dayanıklılık ve deprem güvenliğinde yüksek performans
    • Bölgesel katkı: Kurnool tesisi, bölgenin sanayi büyümesine önemli destek sağlayacak
    • Gelir hedefi: 2 yıl içinde yıllık 5.000 crore rupilik gelir hedefi

Jai Raj Steel, bu yenilikçi ürün ve yatırımla bölgesel sanayi gelişimine liderlik etmeyi amaçlıyor ve geleceğin yapı sektörüne katkı sağlamayı hedefliyor.

Geri