Erkan Teskancan
Kurumsal
- Konu Yazar
## Jungheinrich, EAC 212a Otonom Mobil Robotunu Tanıttı
Jungheinrich, lojistik ve üretim tesisleri için tasarlanmış yüksek kaldırma kapasiteli otonom mobil robotu EAC 212a'yı piyasaya sürdü. Bu robot, palet ve stılaj taşımacılığını otomatikleştirerek depo içi taşıma süreçlerini hızlandırıyor.
EAC 212a, 1.200 kg taşım kapasitesi ve maksimum 6 km/s seyir hızı ile maliyet etkin bir malzeme akışı sağlarken, transfer noktalarındaki manuel müdahaleleri azaltıyor.
### AI Destekli 3D Palet Tespiti ile Süreç Güvenilirliği
Yük pozisyonlama doğruluğu sistemin güvenilirliğinde kritik rol oynuyor. EAC 212a, AI tabanlı 3D palet tespiti sayesinde, ±100 mm pozisyon sapması ve ±10° burulma dahil olmak üzere yük taşıyıcıları tespit edip hizalayabiliyor. Bu özellik, manuel yerleştirilen paletlerde bile doğru alım ve bırakmayı mümkün kılarak hata ve aksaklıkları azaltıyor.
### Altyapı Değişikliği Gerektirmeyen Kontur Tabanlı Navigasyon
LiDAR sensörleri destekli navigasyon sistemi, mevcut depo ortamının dijital haritasını oluşturur ve doğal referans noktalarını kullanarak otonom hareket eder. Bu sayede yapay işaretleyicilere veya yapısal değişikliklere gerek kalmaz; proje süresi ve maliyetleri azaltılır.
### VDA 5050 Uyumu ve Esnek Entegrasyon
VDA 5050 iletişim standardı ile üst seviye filo yönetim ve ana sistemlerle entegrasyon sağlanır. Trafik bölgeleri ve işlem mantığı, değişen operasyonel ihtiyaçlara göre kolayca uyarlanabilir.
### Karma Ortamlarda Güvenli Çalışma
EAC 212a, personel ve manuel araçlarla birlikte çalışma için tasarlanmıştır. 360° güvenlik sensör sistemi çevreyi izler, 70 mm üzerindeki engelleri algılar ve otomatik olarak önlem alır. Bu sayede yoğun üretim ve lojistik alanlarında güvenlik artarken, malzeme akışı kesintisiz devam eder.
### Lityum-İyon Batarya ve Fırsat Şarjı
130 Ah kapasiteli lityum-iyon batarya ile donatılan robot, otomatik fırsat şarjını destekler. Kısa bekleme sürelerinde şarj istasyonuna giderek bataryasını kısmen doldurur ve görevine kesintisiz devam eder. Bu yöntem, çalışma süresini maksimize eder ve filo planlamasını kolaylaştırır.
### EAC 212a Özellikleri
- Yük kapasitesi: 1.200 kg
- Maksimum hız: 6 km/s
- AI tabanlı 3D palet algılama
- Pozisyon sapması telafisi: ±100 mm
- Burulma telafisi: ±10°
- Navigasyon: LiDAR destekli kontur tabanlı
- Güvenlik: 360° sensör sistemi, 70 mm engel algılama
- Batarya: 130 Ah lityum-iyon
- Şarj: Otomatik fırsat şarjı
- Entegrasyon: VDA 5050 uyumlu
EAC 212a, üretim ve lojistik uygulamalarında yüksek kaldırma kapasiteli palet taşıma süreçlerini otomatikleştirerek operasyon verimliliğini artırmak için güvenilir ve esnek bir çözüm sunuyor.