Gelişim, birlikte başlar.
Banner alanı
IFM Sensor

KUKA'dan Ölçeklenebilir Endüstriyel Otomasyon İçin Yapay Zeka Platformu

Erkan Teskancan

Kurumsal
  • OLM MUH
  • 1774011756147-108227-kuka.jpg

## KUKA'dan Ölçeklenebilir Endüstriyel Otomasyon İçin Yapay Zeka Platformu

KUKA, robotlar, mobil sistemler ve üretim ortamlarında yapay zeka destekli otomasyonu standartlaştırmak amacıyla Automation Management Platform (AMP) adlı yeni bir yazılım tabanlı çözüm geliştirdi.

### Yapay Zeka ve Endüstriyel Üretim Ortamını Birleştiren Çözüm
    Endüstriyel robotlar tekrarlanabilirlik için optimize edilmiştir ancak değişen üretim koşullarına uyum sağlamak genellikle manuel yeniden yapılandırma, uzmanlık ve parça parça araç zincirleri gerektirir. KUKA AMP, yapay zeka sistemlerinin gerçek dünya ortamlarında nasıl yorum yapıp karar verip faaliyete geçtiğine dair yapılandırılmış bir çerçeve sunarak bu kısıtlamaları aşmayı hedefliyor.

Platform, farklı varlıklar arasında veri, eylem ve anlambilimi standartlaştırarak heterojen sistemlerde tutarlı davranış sağlıyor. Bu yapı, değişkenlik ve dinamik koşulların yoğun olduğu ortamlarda yapay zekayla çalışan otomasyonun öngörülebilirliğini, güvenliğini ve ölçeklenebilirliğini artırıyor.

### KUKA AMP Özellikleri
    • Yazılım odaklı bir platform katmanı sunar ve yapay zeka ajanları ile fiziksel donanım arasında köprü görevi görür.
    • Anlambilim bileşeni, sistemlerin niyetleri anlamasına ve gerçek dünya koşullarını makine okunabilir yapıya dönüştürmesine olanak tanır.
    • Eylemler bileşeni, robotlar, otonom mobil robotlar (AMR) ve üretim ekipmanlarında tutarlı kontrol arayüzleri sağlar.
    • Veri bileşeni, operasyon durumlarını kaydederek geri bildirim döngüleri ile sürekli optimizasyon imkanı sunar.
    • Kapalı döngü sistemlerle operasyonlar sürekli izlenir, uygulanır, değerlendirilir ve iyileştirilir.

### Dijital İkiz Entegrasyonu ve Sürekli Optimizasyon
    KUKA AMP, gerçek dünya operasyonlarını dijital ikizlerle ilişkilendirerek soyutlama, izleme, yürütme ve tahmin içeren sürekli bir döngü içerisinde çalışır. Bu sayede her görev, süreç ve istisna sistem öğrenmesine katkıda bulunur ve zaman içinde performans artışı sağlar.

### Entegre Otomasyon Ekosistemleri İçin Açık API
    Platform, endüstriyel robotlar, AMR'ler, iş hücreleri, yazılım araçları ve dijital hizmetleri tek bir ortamda entegrasyonunu mümkün kılan modüler ve açık API tasarımıyla geliştirilmiştir. Böylece tasarım, simülasyon, devreye alma, izleme ve optimizasyonun tüm yaşam döngüsü tek bir arayüz üzerinden yönetilir.

### Gelecek Nesil Otomasyonunda Stratejik Rol
    550.000'in üzerindeki dünya çapındaki robot kurulumuyla ve Çin gibi önemli pazarlardaki güçlü varlığıyla KUKA, AI destekli platformlarıyla otomasyon alanını yeni uygulama alanlarına taşımayı hedefliyor. Automation Management Platform, esnek, akıllı ve bağlantılı endüstriyel sistemlere geçişte merkezî bir rol üstleniyor.

Geri