Gelişim, birlikte başlar.
Banner alanı
IFM Sensor

Nidec Drive Technology Japonya'da Yeni Pres Makinesi Montaj Fabrikası Açtı

Cengiz Özemli

Akademisyen
Endüstri Vadisi
  • Dokuz Eylül Üniversitesi
  • 1776862943283-nidec-news-april-22-2026-web.png

Nidec Drive Technology Corporation, Japonya Shiga Prefektörlüğü Ritto şehrinde yeni bir pres makinesi montaj fabrikası açtığını duyurdu. Bu yeni fabrika, şirketin Japonya içi üretim kapasitesini yıllık 60 pres makinesinden 120'ye çıkararak kapasitesini iki katına katlayacak.

Yeni fabrikada, 150 tondan 330 tona kadar olan en büyük pres makinelerinin üretimi genişletilerek, farklı üretim ihtiyaçlarına yanıt verilmesi mümkün hale geliyor. Bu adım, Nidec Drive Technology'nin Asya’daki üretim merkezlerini daha da yaygınlaştırmasını sağlayacak.

Fabrika, Nidec Machine Tool Corporation ile aynı tesis alanında bulunuyor. Böylece makine işleme ekipmanları, ölçüm teknolojileri ve servis sistemleri paylaşılacak, pres ve makine takımı teknolojileri arasında sinerji oluşturulacak. Ziyaretçiler, bu tesiste dişli makine takımları, CNC işleme merkezleri, tornalar ve pres makinelerini görebilecek.

### Yeni Fabrika Özellikleri
    • Adres: 130 Rokujizo, Ritto-shi, Shiga, Japonya
    • Alan: Yaklaşık 6.300 m²
    • Kapalı Alan: Yaklaşık 4.000 m²
    • Üretilen Ürünler: 8-330 ton arasında pres makineleri, yüksek hızlı ve hassas pres makineleri
    • Üretim Kapasitesi: Yıllık 120 adet

Nidec Drive Technology, sadece pres makinesi üretmekle kalmayıp, besleme sistemleri, çevre ekipmanlar ve kontrol ünitelerini içeren üretim hatları da sunabiliyor. Yeni fabrika ile birlikte, şirket Nidec Grubu içindeki sinerjinden ve ölçek avantajlarından maksimum düzeyde faydalanarak, parça üretim oranını artırmak, montaj sürelerini kısaltmak ve ürün kurulum sonrası destek sistemini güçlendirmek için çalışmalarını sürdürecek.

### Nidec Drive Technology Hakkında
    Nidec, motor teknolojilerinde dünya lideri bir şirket olup, küçük hassas motorlardan ultra büyük motorlara kadar geniş bir ürün yelpazesi sunuyor. Yaklaşık 340 grup şirketiyle 46 ülkede faaliyet gösteren Nidec, IT ekipmanları, otomotiv, motosiklet, ticaret ve sanayi alanlarında kritik ürün ve çözümler sağlıyor. Şirket, hafiflik, küçüklük, kompaktlık ve verimlilik odaklı teknolojilerle dünya çapında hızlı çözümler sunmaya devam ediyor.

Geri