Cengiz Özemli
Akademisyen
- Konu Yazar
## OnRobot'tan Reno'da Kuzey Nevada Üretim İşgücü İçin Pratik Otomasyon Çözümleri
OnRobot, 9 Nisan'da Reno'da düzenleyeceği "Otomasyon Yol Haritanı İnşa Et" etkinliğiyle yerel üretim sektörüne doğrudan ve uygulamalı otomasyon çözümleri sunacak.
### Bölgesel Üretimde İşgücü Sorunlarına Yanıt
Kuzey Nevada'nın hızla büyüyen üretim sektörü, işgücü piyasasında neredeyse boşluk kalmaması nedeniyle zorluklarla karşı karşıya. OnRobot'un ücretsiz ve yüz yüze düzenleyeceği etkinlik, metal işleme, CNC işleme, elektronik, havacılık, gıda ve içecek ile endüstriyel ekipman üretimi gibi önemli sektörlerde faaliyet gösteren üreticilere hitap ediyor. Bu alanlar, Reno'nun üretim ekonomisinin temelini oluşturuyor ve mevcut işgücü sıkıntısından en çok etkilenen sektörler arasında bulunuyor.
### İşgücü Açıkları ve Otomasyonun Önemi
Nevada Üniversitesi Reno'nun, Nevada İşgücü Yenilik Ofisi için hazırladığı rapora göre, eyaletin tüm bölgesel ekonomik kalkınma otoritelerinde işgücü açıkları mevcut. Özellikle metal imalatı, hassas işleme ve elektronik sektörü Reno bölgesinde ciddi şekilde etkilenmiş durumda.
OnRobot Amerika Bölgesi Genel Müdürü Kristian Hulgard, "Kuzey Nevada ülkenin en dinamik üretim bölgelerinden biri haline geldi ama bu büyüme, işverenler için hızlı işe alım yapmayı zorlaştırıyor. Otomasyon burada gelecekte değil, hemen ihtiyaç duyulan bir operasyonel çözüm. Bu etkinlik, bölgedeki üreticilere net ve uygulanabilir bir yol haritası sunuyor" dedi.
### Etkinlikte Neler Olacak?
Katılımcılar, FANUC robotlarının OnRobot'un uç ekipmanlarıyla makine besleme, malzeme taşıma, montaj, paketleme ve kalite kontrol gibi yaygın uygulamalarını canlı olarak görebilecek. Robotik, ekipman ve entegrasyon konularında uzmanlar, üreticilerin otomasyona geçiş sürecinde gerçek deneyimlerini paylaşacak.
### Öne Çıkan Konuşmacılar ve Oturumlar
- Kristian Hulgard, OnRobot Amerika Bölgesi Genel Müdürü: ABD otomasyon büyümesini etkileyen makro trendler ve üretimde otomasyonun Nevada'daki operasyona etkileri üzerine açılış sunumu.
- Brian La Plante, FANUC America Bölge Müdürü: FANUC robotlarının canlı gösterimleri ve otomasyona geçişte pratik yaklaşımlar.
- Marc Magarin, Nevatio Engineering Başkanı ve Kurucu Ortağı: Doğru bileşen seçimi, tedarik stratejisi ve dağıtım desteği ile otomasyon projelerinin nasıl başarılı yürütüldüğünü paylaşacak.
Katılım ve öğle yemeği ücretsiz olup, sınırlı kontenjan bulunmaktadır.
### OnRobot Hakkında
OnRobot, her boyutta üretici için endüstriyel otomasyonu erişilebilir, esnek ve uygun maliyetli hale getiren küresel liderdir. Merkezi Danimarka'nın Odense şehrinde bulunan firma, 700'ün üzerinde distribütör ve entegratör ortağıyla birlikte karmaşık otomasyon süreçlerini basitleştirerek kullanılabilir çözümler sunmayı hedeflemektedir. OnRobot'un sunduğu hazır çözümler D😛LOY otomatik uygulama dağıtım platformuyla desteklenmekte olup, programlama bilgisi gerektirmeden hızlı kurulum ve değişim imkanı sağlamaktadır.