Erkan Teskancan
Kurumsal
- Konu Yazar
## Orizon Aerostructures, Flexxbotics ile Havacılık Üretiminde Veri Odaklı Otonomi Sağlıyor
Orizon Aerostructures, Flexxbotics’in otonom üretim platformunu kullanarak havacılık sektöründe veri temelli otonom üretim süreçlerini geniş ölçekli uygulamaya aldı.
### Havacılık Üretiminde Otonomi ve Veri Entegrasyonu
Orizon Aerostructures, ticari havacılık, savunma ve uzay pazarları için en büyük ve karmaşık yapısal bileşenleri üreten, dikey entegrasyonlu bir havacılık teknoloji şirketidir. Flexxbotics platformu, üretim tesisindeki ekipman, parça, otomasyon ve takım verilerini bir araya getirerek otonom süreç kontrolü için çok kaynaklı veri akışlarını dijitalleştiriyor. CNC makinelerinden robot sensörlerine, sıcaklıklardan parça ölçümlerine kadar birçok yüksek frekanslı veri, kapalı döngü süreç trend ayarlamalarında kullanılıyor.
Rick Newell, Orizon’un inovasyon yöneticisi, “Veriye dayalı otonomi, havacılık üretiminde yüksek kaliteyi sağlamak için çalışanlarımıza güç veriyor. Flexxbotics, gerçek zamanlı geri bildirim ve kapalı döngü kontrol sunarak ekiplerimizin üretkenliğini, kaliteyi ve kapasiteyi artırıyor.” dedi.
### Flexxbotics Sistemi ile İyileştirilmiş Üretim Performansı
Orizon, Flexxbotics sayesinde işleme anormalliklerini proaktif olarak tespit edip işçilik ve hurda oranlarında %40 ve üzerinde azalma sağlamayı başardı. Beklenmedik duruş süreleri %25 azalarak verimlilik yükseldi ve bu da sözleşme kapasitesinde %20 ek artış getirdi.
Program Yönetimi Müdürü Rex Kelly, "Yük arttığında takım hızlarını otomatik olarak ayarlayabilmek ve yükleri bireysel takımlarla ilişkilendirmek, kalite, otomasyon ve üretim ağırlıklı zekâ uygulamaları için temel oluşturuyor" diye belirtti.
### Orizon Aerostructures Hakkında
- 2016 yılında kuruldu
- ABD Orta Batı bölgesinde yer alıyor
- Komersiyel havacılık, savunma ve uzay sektörleri için en büyük ve karmaşık yapısal bileşenleri üretiyor
- 850,000 sq ft tesis alanı ve 900’den fazla çalışan
- Yüksek kaliteli ve hassas üretim, özel kimyasal işlem ve büyük alt montajlar sunuyor
### Flexxbotics Özellikleri
- Otonom üretim platformu
- Çok kaynaklı veri entegrasyonu (CNC, robotlar, IT sistemleri)
- Gerçek zamanlı süreç kontrol ve kapalı döngü uyumu
- Üretim hatları arasında dijital bağlantı ve operasyonel görünürlük
- Infor PLM ve QCS gibi iş sistemleri ile tam uyum
- Sürekli optimizasyon ve yapay zeka destekli süreç trend analizi
Tyler Bouchard, Flexxbotics’in CEO ve kurucu ortağı, "Orizon gibi nesil üreticiler, işleme, montaj ve kalite iş akışlarında gerçek zamanlı uyum gerektiriyor. Flexxbotics ile birlikte çalışarak daha büyük üretim otonomisi için dijitalleşmeyi mümkün kılıyoruz" dedi.