Gelişim, birlikte başlar.
Banner alanı
IFM Sensor

⚙️ Otonom Ağır Makinelerde ve Güç Altyapısında Tam Yığın Hesaplama Mimarileri 🚀

Ahmet Ö.

Kurumsal
Endüstri Vadisi
  • EMS Engineer
  • art_133_c75549fe3b2149ca59239b58effcccf0.jpg

Endüstriyel otomasyonun geleceği, fiziksel dünyayı dijital zeka ile birleştiren yenilikçi yaklaşımlarda yatıyor. Doosan Grubu ve NVIDIA arasındaki stratejik iş birliği, bu vizyonu gerçeğe dönüştürmek için önemli bir adım atıyor. Bu ortaklık, üretim otomasyon ağlarına ve otomotiv veri ekosistemine fiziksel zeka modellerini entegre etmeyi hedefliyor.

─────────────────────────

💡 Hızlandırılmış Hesaplama Platformlarının Endüstriye Entegrasyonu​

Bu çok endüstrili teknoloji iş birliği, fiziksel üretim ortamlarına hızlandırılmış hesaplama platformlarının kapsamlı bir şekilde dağıtımını öngörüyor. Mühendislik girişimi; robotik otomasyon, ağır inşaat makineleri, büyük ölçekli güç altyapısı ve gelişmiş elektronik malzemeler gibi geniş bir yelpazeyi kapsıyor. Amaç, yeni nesil veri merkezi sistemleri için birleşik bir donanım ve yazılım çerçevesi oluşturmak.

🤖 Simülasyondan Gerçeğe İş Akışları ve Otonom Mekanik Kontrol​

Endüstriyel ortamlarda fiziksel yapay zekayı uygulamak, gerçek dünya mekanik algısını yoğun hesaplama akıl yürütme modelleriyle senkronize etmeyi gerektirir. Dijital tedarik zincirindeki gecikme darboğazlarını önlemek için, ağır makineler ve otomatik sistemler çevresel değişkenleri yerel olarak işlerken, görev öğrenimi için yüksek düzeyde kalibre edilmiş sanal ortamlara güvenmelidir. Bu entegrasyon, otonom işletim parametreleri oluşturmak için özel robotik çerçeveler olan Isaac Sim ve Isaac Lab'ı, Cosmos dünya temel modelleriyle birlikte kullanır. Açık kaynaklı Newton fizik motoru ve Jetson Thor hesaplama modülleri kullanılarak, sistem gerçek zamanlı algılamayı, yapısal simülasyonu ve cihaz üzerinde çıkarımı aynı anda işleyebilen dahili bir işletim mimarisi oluşturur.

Bu mekanik ve hesaplama uyumu, iş birliğine dayalı robotların ve ağır ekipmanların dinamik ortamlarda manuel yeniden programlama gerektirmeden otonom olarak çalışmasını sağlar. Ürün depalizasyonu, hassas zımparalama ve çok eksenli malzeme taşıma gibi ağır endüstriyel görevler için sistemler, kontrol politikalarının fiziksel mantık denetleyicilerine yüklenmeden önce fiziksel olarak kalibre edilmiş sanal ortamlarda eğitildiği simülasyondan gerçeğe iş akışlarını kullanır. Bu hesaplama yapısı, kompakt otonom ekipmanların çevresel değişiklikleri algılamasına, değişen zemin parametrelerini değerlendirmesine ve daha geniş otomotiv veri ekosistemi genelinde çok düzlemli fiziksel ayarlamalar yapmasına olanak tanır.

⚡ Hızlandırılmış Hesaplama Kümeleri için Elektro-Termal Substratlar ve Temel Yük Güç Tahsisi​

Yüksek yoğunluklu işlem kümelerinin genişlemesi, çevredeki donanım üretim ve güç üretim altyapısı üzerinde aşırı talepler yaratır. Hızlandırılmış hesaplama merkezlerinin sürekli enerji gereksinimlerini sürdürmek için çerçeve, gaz türbinleri, buhar türbinleri, küçük modüler reaktörler ve hidrojen yakıt hücresi sistemleri dahil olmak üzere büyük ölçekli güç altyapısı portföylerini içerir. Bu merkezi enerji ayak izi, DSX AI fabrika platformunun belirli yük profili taleplerine göre değerlendirilir ve sürekli donanım kullanılabilirliğini sürdürmek için değişken işlem ani yükselişlerini kararlı temel yük güç yapılandırmalarıyla eşleştirir.

Aynı zamanda, fiziksel sunucu rafı içindeki yüksek hızlı elektriksel sinyalizasyon, ultra yüksek bant genişliğine sahip boru hatları boyunca sinyal bütünlüğünü korumak için özel malzeme bilimi çözümleri gerektirir. Entegrasyon, yüksek performanslı ağ anahtarları, işlem hızlandırıcıları ve sunucu anakartları için gerekli baskılı devre kartlarını üretmek üzere gelişmiş bakır kaplı laminatları kullanır. Bu düşük kayıplı laminat malzemeler, MGX modüler referans mimarisi spesifikasyonlarına doğrudan uyum sağlayarak, veri paketleri modern sunucu mimarisinin yoğun düzeni boyunca iletilirken yüksek frekanslı elektromanyetik girişimi ve sinyal bozulmasını bastırır.

📊 Geleceğe Yönelik Bir Adım​

Bu iş birliği, endüstriyel otomasyonun geleceğini şekillendiren, fiziksel ve dijital dünyaları bir araya getiren kapsamlı bir yaklaşım sunuyor. Otonom sistemlerin daha verimli, güvenli ve akıllı hale gelmesi için temel bir altyapı oluşturuluyor. Bu, sadece bugünün değil, yarının da endüstriyel zorluklarına çözüm üretecek bir vizyonun parçası.

Geri