Cengiz Özemli
Akademisyen
- Konu Yazar
## Pepperl+Fuchs ve Everphone’dan Endüstriyel Mobilite için Stratejik İş Birliği
Alman endüstri uzmanı Pepperl+Fuchs ile Everphone, endüstriyel mobilite alanında güçlü bir ortaklık kurdu. Bu iş birliği sayesinde Pepperl+Fuchs’un patlama korumalı mobil cihazları, Everphone'un Hizmet Olarak Cihaz (DaaS) modeliyle sunulmaya başlandı.
### Endüstriyel Saha için Güvenli DaaS Mobil Cihazlar
5G bağlantı, NFC, GPS, Bluetooth ve çift SIM desteği gibi gelişmiş özelliklere sahip Pepperl+Fuchs akıllı telefon ve tabletleri, zorlu çalışma koşulları için özel olarak tasarlanmıştır. IP68 ve MIL-STD-810H gibi sertifikasyonlara sahip cihazlar, çizilme ve darbelere karşı dayanıklı ekranlar ve eldivenle kullanılabilirlik sunar. Ayrıca push-to-talk fonksiyonu ve yalnız çalışan korumasına da sahiptirler.
### Pepperl+Fuchs Mobil Ürün Serisi Özellikleri
- Smart-Ex 03 akıllı telefon
- Smart-Ex 203 akıllı telefon
- Pad-Ex 01 P12 Windows tablet
- Tab-Ex 05 Android tablet
- Yüksek gürültülü ortamlarda güvenli kullanım için Bluetooth özellikli RSM-Ex 01 BT Z0 uzaktan hoparlör mikrofon
- USB-C bağlantı adaptörleri gibi endüstriyel aksesuarlar
### Endüstriyel Donanım ve Akıllı Hizmetler
Everphone aracılığıyla bu dayanıklı cihazlar DaaS modeliyle kiralanabiliyor. Cihaz yaşam döngüsü yönetimi, ön hazırlık, zarar halinde ücretsiz cihaz değişimi gibi hizmetler sağlanıyor. Bu sayede şirketler, yüksek SLA'lar ve şeffaf maliyetlerle IT yönetim yükünü azaltıyor.
Pepperl+Fuchs cihazları, Everphone portalı üzerinden standart satın alma ve yönetim süreçleriyle edinilebilir hale geliyor. Bu özellikle Endüstri 4.0 uygulamalarında mobil teknolojinin kolay, güvenli ve esnek kullanılmasını sağlıyor.
### Dijitalleşme ve Mobil Çalışma Kolaylığı
Bu ortaklık, saha çalışanlarının dijitalleşmesini ve mobil iş süreçlerinin basitleştirilmesini hedefliyor. Önceden birden fazla cihazla yürütülen bakım, kalite kontrol ve veri toplama işleri, tek bir dayanıklı cihazda toplanıyor. Pepperl+Fuchs ürünleri, kamera, sensör, veri toplama, iletişim ve artırılmış gerçeklik özelliklerini patlama korumalı donanımda bir araya getiriyor.
Everphone’un merkezi yönetim altyapısı, enerji, kimya, üretim ve lojistik sektörlerindeki yüksek güvenlik taleplerine uygun çözümler sunuyor.
### Pepperl+Fuchs Hakkında
Mannheim merkezli Pepperl+Fuchs, otomasyon sektöründe yenilikçi teknolojileriyle global pazarlarda öncü konumdadır. Fabrika otomasyonu ve proses endüstrisi için geniş bir ürün yelpazesi sunarken, Endüstri 4.0 için ileri teknolojiler geliştirmeye devam etmektedir.
### Enterprise Mobility ve Everphone
Pepperl+Fuchs’ün Enterprise Mobility bölümü, patlama korumalı ve endüstriyel dijital uygulamaların süreçlerine kapsamlı destek verir. Everphone ise şirketlere akıllı telefon, tablet ve dizüstü cihazların kiralama, yönetim ve güvenliğini sağlayan lider bir DaaS platformudur.
Bu ortaklık, endüstriyel mobilitenin dijital dönüşümünde yeni bir dönemi işaret ediyor. Şirketler, güvenli ve yönetilebilir mobil teknolojilerle saha çalışanlarının verimliliğini artırabiliyor.