Gelişim, birlikte başlar.
Banner alanı
IFM Sensor

Purdue Üniversitesi ve METAL Programından Metal İşleme ve Üretimde İşgücü Eğitimi İnovasyonu

Erkan Teskancan

Moderasyon
  • OLM MUH
  • 1770321717583_0_02u6xn9r.png

## Purdue Üniversitesi ve METAL Programından Metal İşleme ve Üretimde İşgücü Eğitimi İnovasyonu

Purdue Üniversitesi mühendislik programları, METAL programı ile işbirliği yaparak metal işleme ve üretimde sanayi odaklı eğitim fırsatlarını genişletiyor.

METAL (Metallurgical Engineering Trades Apprenticeship & Learning) programı, IACMI – The Composites Institute liderliğinde, Purdue Üniversitesi mühendislik fakültesi ile ortaklık kurdu. Bu işbirliği ile mevcut ve gelecekteki metal işleme alanındaki profesyoneller için kapsamlı eğitim imkanları sağlanacak. Program, ABD Savaş Bakanlığı’nın Endüstriyel Taban Analizi ve Sürdürme Programı tarafından fonlanmaktadır.

### METAL Programı ve Purdue İşbirliği

Purdue Üniversitesi'nin Malzeme Mühendisliği Okulu ve Politeknik Enstitüsü'nün Mühendislik Teknolojisi Programı, METAL’in ulusal çapta tanınan müfredatını hem çevrimiçi eğitim hem de metal eritme, ısıl işlem ve işleme laboratuvarı destekli uygulamalı kamplarla verecek.

Ayrıca, yetişkin eğitiminin yanında K-12 düzeyindeki öğrencilere yönelik atölye çalışmaları düzenlenerek, liseler ve yerel okullarla işbirliği içinde metalurji alanına erken ilgi çekilmeye çalışılacak.

### Purdue Üniversitesinin Rolü ve Özellikleri

• METAL programı ile birlikte yatırım döküm ve otomatik dökümhanelerde gelişmiş eğitim olanakları sunulacak.
    • En az 225 kişinin katılacağı 15'ten fazla uygulamalı eğitim kampı düzenlenecek.
    • En az 750 K-12 öğrencisi için 25’in üzerinde tanıtım etkinliği yapılacak.
    • Yerel liseler ve meslek yüksekokulları ile işbirlikleri geliştirilecek. METAL eğitimi eğitim programlarına entegre edilecek.
    • Eğitmen eğitimi programları ile METAL işbirliği ağı genişletilecek.
    • Ortaöğretim ve yükseköğretimde akademik kredi ve sertifikasyon süreçleri geliştirilecek.

### METAL Programı Özellikleri

• Odak alanlar: Metal döküm, dövme ve sac haddeleme
    • Otomasyon ve ileri üretim teknolojileri vurgusu
    • Dijital ikizler, gelişmiş sensörler, veri analitiği, robotik ve yapay zeka entegrasyonu
    • Çevrimiçi ve yüz yüze karma eğitim model

### METAL ve IACMI Hakkında

METAL, IACMI tarafından yönetilen metal işlem ve üretim sektörlerinde nitelikli, uygulamalı işgücü eğitimi sunan bir girişimdir. IACMI, ABD Enerji Bakanlığı ve Savaş Bakanlığı destekli, sanayi, akademi ve hükümeti bir araya getiren ulusal bir kamu-özel ortaklığıdır.

### Purdue Üniversitesi Malzeme Mühendisliği ve Mühendislik Teknolojisi Okulları

Purdue Malzeme Mühendisliği Okulu, malzeme yapısı ve tasarımı alanında lider konumdadır ve hem lisans hem yüksek lisans programları sunar. Kolektif olarak sektörler arası geniş bir araştırma ve eğitim ağına sahiptir.

Mühendislik Teknolojisi Okulu ise endüstri odaklı eğitimle bilgisayar mühendisliği, elektrik mühendisliği ve akıllı üretim gibi alanlarda nitelikli mezunlar yetiştirmektedir.

Bu ortaklık, Amerikan metalürji ve üretim sektöründe sürdürülebilir ve ölçeklenebilir işgücü geliştirme programları sunan ulusal METAL ağını güçlendirmektedir.

Geri