Gelişim, birlikte başlar.
Banner alanı
IFM Sensor

Regal Rexnord’un Yeni CEO’su Aamir Paul Olarak Atandı

Mucitler Elektrik

Kurumsal
Industry Valley
  • Mucitler
  • 1777322143101-rexnord-news-april-27-2026-web.png

Regal Rexnord Corporation, yönetim kurulunun Aamir Paul’u en geç 1 Temmuz 2026 tarihinde başlayacak şekilde yeni CEO (Chief Executive Officer) olarak atadığını duyurdu. Paul, mevcut işveren olan Schneider Electric SE’deki görevlerini tamamladıktan sonra göreve başlayacak.

### Yönetim Kurulu ve Liderlik Değişimi
    Yönetim Kurulu, Paul’un göreve başlamasıyla birlikte şirketin yönetim kurulu üyesi olarak da görev alacağını ve bu dönemin 2027 yıllık genel kurul toplantısına kadar devam edeceğini açıkladı. Daha önce 29 Ekim 2025'te duyurulduğu üzere, mevcut CEO Louis Pinkham’ın yerine yeni lider arayış süreci başlatılmıştı. Pinkham, Paul işe başlayana kadar CEO olarak görevine devam edecek ve görev değişimi sonrası yönetim kurulundan ayrılacak.

### Aamir Paul’un Kariyer Geçmişi
    48 yaşındaki Paul, küresel satış, strateji ve operasyon yönetimi alanlarında derin deneyime sahip tanınmış bir liderdir. Avrupa ve Amerika kıtalarında yaşamış ve çalışmıştır. Paul, Schneider Electric’te Kuzey Amerika Başkanı olarak görev yapmakta olup, 2022’den itibaren bölgedeki iş birimini çift haneli büyüme oranlarıyla geliştirerek 2025'te 17 milyar doların üzerinde gelir elde etmesini sağlamıştır. Şirket, aynı dönemde 43.000’den fazla çalışan ve 35’ten fazla üretim tesisiyle faaliyet göstermiştir.

Paul, Schneider Electric'e 2013 yılında katılmış, çeşitli satış ve iş operasyonları pozisyonlarında artan sorumluluklarla görev yapmıştır. Öncesinde Dell Technologies’de 13 yıl boyunca çeşitli satış pozisyonlarında bulunmuş, sonunda küresel sunucu satışlarından sorumlu kıdemli başkan yardımcılığı görevine yükselmiştir.

### Yönetim Kurulu Başkanı’nın Yorumu
    Regal Rexnord Yönetim Kurulu Başkanı Rakesh Sachdev, yaptığı açıklamada, "Kapsamlı bir arama sürecinin ardından Aamir’in Regal Rexnord’un büyümesinde liderlik edecek mükemmel bir isim olduğuna karar verdik. Özellikle karmaşık küresel faaliyetlerde büyümeyi yönetme deneyimi, güçlü ekipler kurma ve yetenek geliştirme konusundaki kararlılığı, yenilikçi kültüre olan katkısı ve veri merkezi ve diskret otomasyon alanlarındaki stratejik deneyimi bizi etkiledi. Ayrıca enerji verimliliği ve sürdürülebilirlik konularındaki liderlik anlayışı şirket için uzun vadeli değer yaratacaktır" dedi.

Sachdev ayrıca, "Louis Pinkham’a Regal Rexnord’a yaptığı katkılar ve üstün liderliği için teşekkür ederiz. Onun mirası, şirketin değerleri, yetenekleri ve dönüşen portföyüyle gelecekteki başarılara sağlam zemin hazırlamıştır" ifadelerini kullandı.

### Aamir Paul’un Mesajı
    Paul, "Regal Rexnord şirketini tanıdıkça, portföyün sahip olduğu büyüme potansiyelinden, benzersiz büyüklük ve kapsamından ve lider teknolojilerinden oldukça etkilendim. Regal’ın 80/20 işletme felsefesini daha da kullanarak odaklanma, uygulama ve değer yaratma konusunda katkı sağlamayı dört gözle bekliyorum. Yetkin ekiplerle çalışmak ve ticari ile operasyonel deneyimimi kullanarak şirketin müşterileri, çalışanları ve hissedarları için potansiyelini en üst düzeye çıkarmasına destek olmak için sabırsızlanıyorum" dedi.

### Aamir Paul’un Eğitimi ve Diğer Roller
    Paul, Northwestern Üniversitesi’nde kimya mühendisliği lisans derecesine sahip olup, Chicago Üniversitesi Booth İşletme Okulu ve INSEAD’da gelişmiş yöneticilik eğitimlerini tamamlamıştır. Ayrıca USG Corporation’ın özel sektör yönetim kurulunda yer almakta ve Ulusal Üreticiler Birliği (NAM), Ulusal Elektrik Üreticileri Birliği (NEMA), Ulusal Elektrik Dağıtıcıları Birliği ve Chicago Yöneticiler Kulübü gibi çeşitli endüstri ile sivil toplum kuruluşlarının yönetiminde aktif rol oynamaktadır.

### Regal Rexnord Hakkında
    Dünyada yaklaşık 30.000 çalışanıyla Regal Rexnord, hareketi güçlendiren, ileten ve kontrol eden sürdürülebilir çözümler sunmaktadır. Elektrik motorları ve hava hareket sistemleri hareket yaratma gücü sağlarken, yüksek mühendislik ürünü güç iletim bileşenleri endüstriyel uygulamalarda verimli hareket iletimi sağlamaktadır. Otomasyon portföyü; kontrolörler, sürücüler, hassas motorlar ve aktüatörlerden oluşup, fabrika otomasyonundan cerrahi uygulamalara kadar geniş bir yelpazede hareket kontrolü sunmaktadır.

Şirketin ana pazarları arasında diskret otomasyon, gıda-içecek, havacılık ve savunma, medikal, veri merkezi, enerji, konut ve ticari bina, genel endüstri ve madencilik bulunmaktadır. Regal Rexnord, Otomasyon ve Hareket Kontrol, Endüstriyel Güç Aktarma Çözümleri ve Güç Verimliliği Çözümleri olmak üzere üç iş biriminden oluşmaktadır. Merkezi Milwaukee, Wisconsin'de bulunan şirketin dünya çapında üretim, satış ve servis tesisleri mevcuttur.

Geri