Gelişim, birlikte başlar.
Banner alanı
IFM Sensor

RoboDK’den Robotik Kod Üretim Yazılımı

Ahmet Ö.

Kurumsal
  • EMS Engineer
  • 1771855342171_0_0s4mdrk9.png

## RoboDK’den Robotik Kod Üretim Yazılımı

Robot simülasyon yazılımı firması RoboDK, robotik işleme süreçlerini hızlandıran RoboDK CAM yazılımını kullanıcılarına sundu. Bu platform, CAD tasarımlarından ve simülasyonlardan doğrudan robot kodu üreterek devreye alma sürelerini kısaltıyor.

RoboDK CAM, frezeleme, delme, çapak alma, kesme ve katmanlı üretim gibi otomatik robot uygulamalarını destekliyor. Kullanıcılar, tam işleme süreçlerini simüle edebiliyor, çarpışmalarını tespit edebiliyor ve tek bir ortamda 3 eksenden 5 eksene geçiş yapabiliyorlar. Ayrıca, manuel ve tedarikçiye özgü robot programlama ihtiyacını ortadan kaldırıyor.

### RoboDK CAM Özellikleri
    • CAD/CAM sistemleri Fusion 360, SolidWorks ve Mastercam ile entegre çalışarak mevcut iş akışlarını endüstriyel robotlara genişletir
    • Tüm robotik işleme süreci için uçtan uca çözüm sağlar
    • Otomatik robot uygulamalarında frezeleme, delme, çapak alma, kesme ve katmanlı üretim destekler
    • Çarpışma tespiti ve 3 eksenden 5 eksene kesintisiz geçiş imkanı sunar
    • Manuel robot programlama ihtiyacını ortadan kaldırır
    • Test sürelerinde %40’a varan azalma sağlar
    • Devreye alma sürelerini günlerden dakikalara indirir

RoboDK, üreticiler için RoboDK CAM’in otomasyon projelerinin daha hızlı hayata geçirilmesini, üretim duruş sürelerinin azalmasını ve işleme süreçlerinin daha hızlı iterasyonunu mümkün kıldığını belirtiyor. Sistem entegratörleri içinse proje sürelerinin kısalması ve robotik işleme hücrelerinin devreye alınması için gereken mühendislik çabasının azaldığı ifade ediliyor.

Bu yazılım, karmaşıklığa bağlı olarak test süresini önemli ölçüde azaltarak, otomasyon projelerinin daha hızlı ve etkin bir şekilde tamamlanmasını sağlıyor.

Automation World tarafından sunulan diğer robotik teknoloji gelişmeleri de sektöre ışık tutmaya devam ediyor.

Geri