- Konu Yazar
Robotronic ve Mitsubishi Electric, Avrupa ilaç tedarik zincirini güçlendirmeyi ve ilaç temin sürelerini kısaltmayı amaçlayan, viyal ve dolu enjektörler için "en küçük" otomatik paletleme hücresini tanıttı. Bu yeni düşük alan kaplayan otomasyon hücresi, ilaç sektöründeki yüksek talep ve tedarik sorunlarına çözüm olmayı hedefliyor.
İsviçre merkezli Robotronic, 20 yıldan uzun süredir Mitsubishi Electric’in Fabrika Otomasyonu EMEA bölümü ile iş birliği yapıyor. İki şirket, çocuk öksürük şuruplarından antibiyotiklere ve kanser tedavilerine kadar Avrupa genelinde ilaç kıtlığı sorunlarını aşmak için geliştirdikleri bu yeni sistem ile üretim süreçlerini hızlandırmayı amaçlıyor.
Avrupa İlaç Ajansı'nın üretim ve kalite sorunlarına odaklanmasıyla, tedarik zincirindeki kırılganlığı azaltmak ve hasta bakım kalitesini artırmak hedefleniyor. Robotronic’in kurucusu Mike Weber, daha hızlı üretimin kritik olduğunu belirterek, iki robotun yüksek hızda ve hassasiyetle entegre çalıştığı sistemlerinin kullanımını vurguladı.
### Teknik Özellikler
- İki adet Mitsubishi Electric FR serisi robot kullanımı
- SoftTouch teknolojisi ile cam ürünlerde zarar riski olmadan hassas tutuş
- 120cm x 80cm boyutlarında küçük paletleri taşıma yeteneği
- Dakikada 600 ürün işleme kapasitesi
- Küçük alan gereksinimi ile yüksek verimlilik
- Cam yüzeye temas etmeden sıfır ürün hasarı garantisi
Robotronic ve Mitsubishi Electric arasındaki bu teknoloji ortaklığı, ilaç sektöründe üretim verimliliğini artırarak tedarik sürelerini kısaltmayı ve daha dayanıklı bir tedarik zinciri oluşturmayı hedefliyor.