Gelişim, birlikte başlar.
Banner alanı
IFM Sensor

Schaeffler ve Leju Robotics Endüstri İçin İnsansı Robotları Geliştiriyor

Cengiz Özemli

Akademisyen
  • Dokuz Eylül Üniversitesi
  • 1773752976601-69b1769f79535c473cba89d7-schaeffler.png

## Schaeffler ve Leju Robotics Endüstri İçin İnsansı Robotlar Üzerinde İşbirliği Yapıyor

Almanya merkezli hareket teknolojisi şirketi Schaeffler ile Çinli insansı robotik firması Leju Robotics, endüstriyel ölçekli insansı robot üretimi üzerine bir ortaklık geliştirdi. Bu işbirliği, Çinli bir firma ile Avrupa ve ABD'deki tanınmış üreticiler arasındaki ilk tür bir ortaklık olarak öne çıkıyor.

Schaeffler, insansı robotlar için rulmanlar, vida tahrikleri, hassas dişliler, motorlar ve sensörler gibi kritik bileşenler ile ısı ve batarya yönetimi teknolojileri sağlıyor. Şirket ayrıca metal işleme ve katmanlı üretim dahil 12 temel üretim teknolojisinde uzmanlığa sahip.

Bu deneyim kombinasyonu, Schaeffler’i endüstriyel süreçleri ileri robotik teknolojilerle birleştirip seri üretime hazır sistemler geliştirmede avantajlı konuma getiriyor.

### İşbirliğinin Amaçları

Ortaklığın hedefi, akıllı fabrika denetimi, ekipman operasyon desteği, lojistik ve insan-robot işbirliği gibi endüstriyel uygulamalarda insansı robotların kullanımını ilerletmek. Schaeffler, 2035 yılına kadar kendi üretim süreçlerine dört haneli sayılarda insansı robot entegre etmeyi planlıyor.

### Schaeffler ve Leju Robotics İşbirliği Özellikleri

• İnsansı robotlar için kritik hareket teknolojileri ve bileşen tedariği
    • Endüstriyel süreçlerle robotik entegrasyon uzmanlığı
    • İnsan-robot işbirliğine yönelik çözümler
    • Akıllı fabrika uygulamalarına uygun insansı robot geliştirme
    • 2035 hedefli seri üretim planları

Bu işbirliği, endüstri otomasyonunda insansı robotların geleceğini şekillendirmede önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Geri