- Konu Yazar
Enerji altyapısı sektöründe heyecan verici bir gelişme yaşanıyor! Endüstri devi Siemens, orta gerilim şalt cihazları ve entegre güç dağıtım sistemleri üretim kapasitesini artırmak amacıyla Amerika Birleşik Devletleri'nde yeni bir tesis kurma kararı aldı. Bu stratejik hamlede, üretim teknolojileri sağlayıcısı Jabil ile güçlerini birleştiren Siemens, özellikle veri merkezleri ve elektrifikasyonun tetiklediği artan talebi karşılamayı hedefliyor.
─────────────────────────
🚀 Yeni Tesisin Detayları ve Stratejik Önemi
Virginia eyaletinde kurulacak olan bu modern tesis, yaklaşık 28.000 metrekarelik bir alana yayılacak. Bu devasa alan, Siemens'in orta gerilim şalt cihazları ve entegre güç dağıtım teknolojileri üretimini önemli ölçüde genişletmesine olanak tanıyacak. Şirketler, bu tesisin yeni altyapı projeleri için kritik ekipmanların tedarikini hızlandıracağını belirtiyor.
💰 30 Milyon Dolarlık Yatırım ve İstihdam Fırsatları
Projeye ayrılan 30 milyon dolarlık yatırım, ekipman tedariki, kalıplama, üretim hazırlığı ve operasyonel süreçlere odaklanacak. Tesis, veri merkezi, kamu hizmetleri ve endüstriyel enerji üretimi ile dağıtım uygulamalarında kullanılacak sistem ve teknolojileri üretecek. Üretimin 2026 sonbaharında başlaması planlanırken, tesisin faaliyete geçmesiyle birlikte en az 350 yeni istihdam yaratılması bekleniyor.
🗣️ Siemens'ten Tedarik Zinciri Vurgusu
Siemens Smart Infrastructure ABD'nin elektrifikasyon ve otomasyon iş birimi başkanı Brian Dula, "Veri merkezi, kamu hizmetleri ve endüstriyel müşterilerimiz, kapasiteyi hızlı, daha az riskle ve daha öngörülebilir bir şekilde artırma konusunda yoğun bir baskı altında," dedi. Dula, ABD'de Siemens tasarımı şalt cihazları ve güç dağıtım çözümlerinin üretimini genişleterek, müşterilerin proje sürelerini kısaltmalarına ve teslimat güvenini artırmalarına yardımcı olduklarını, aynı zamanda dayanıklı bir yerel tedarik zincirini güçlendirdiklerini belirtti.
Bu yatırım, Siemens'in yerel tedarik zincirlerini güçlendirme, ABD'yi yeniden sanayileştirme ve kritik güç altyapısına yönelik hızlanan talebi karşılamak için kapasite ekleme konusundaki kararlılığını yansıtıyor. Şirket, bu sayede veri merkezlerinin elektrifikasyonunda ve ilgili şebeke altyapısında lider konumunu pekiştirmeyi hedefliyor.
🤝 Jabil'in ABD'deki Ayak İzi Genişliyor
Jabil için ise bu yatırım, şirketin ABD'deki büyüyen üretim ayak izine önemli bir katkı sağlıyor. 30'dan fazla tesisi bulunan Jabil, otomasyon, robotik ve süreç optimizasyonundaki kanıtlanmış deneyimi ve yatırımlarıyla çeşitli endüstrilerde ölçekli üretimi destekliyor.
💡 Sonuç: Geleceğin Enerjisi İçin Güçlü Bir Adım
Siemens ve Jabil arasındaki bu iş birliği, ABD'nin enerji altyapısını güçlendirme ve geleceğin elektrifikasyon ihtiyaçlarını karşılama yolunda atılmış önemli bir adımdır. Bu yatırım, sadece üretim kapasitesini artırmakla kalmayacak, aynı zamanda yerel ekonomiye katkı sağlayacak ve istihdam yaratacaktır. Enerji sektöründeki bu tür stratejik ortaklıklar, sürdürülebilir bir gelecek için kritik öneme sahiptir.