Gelişim, birlikte başlar.
Banner alanı
IFM Sensor

Simülasyon Platformu Fabrika Planlamasını Geliştiriyor

Cengiz Özemli

Akademisyen
  • Dokuz Eylül Üniversitesi
  • 1773666138988-107941-VC.jpg

## Simülasyon Platformu Fabrika Planlamasını Geliştiriyor

Visual Components, 3D üretim simülasyonu ve robot offline programlama yazılımı Visual Components 5.0 sürümünü piyasaya sundu. Yeni sürüm, fabrika planlama ve üretim sistemlerinin optimizasyonu için geliştirilmiş entegre bir dijital ortam sağlıyor.

### Yazılım ve Özellikleri
    Visual Components 5.0, fabrika alanı tasarımı, süreç simülasyonu, robot programlama ve sanal devreye alma işlevlerini tek bir platformda buluşturuyor. Bu sayede üreticiler, üretim süreçlerini fiziksel tesislerde uygulamadan önce dijital ortamda test etme olanağına sahip oluyor.

### Entegre Dijital Fabrika Planlaması
    Üreticiler, tedarik zincirleri değişirken ve otomasyon yatırımları artarken üretim sistemlerini planlamak ve optimize etmek için dijital simülasyon araçlarını giderek daha fazla kullanıyor. Visual Components 5.0, fabrika düzenlerini modelleme, üretim senaryolarını değerlendirme ve otomasyon stratejilerini doğrulama imkanı sunuyor.

Platform, süreç simülasyonu ve sanal devreye almayı destekleyerek mühendislerin makineler, robotlar ve kontrol sistemlerinin etkileşimini ekipman kurulmadan önce doğrulamasına olanak tanıyor. Tasarım aşamasında potansiyel sorunların erkenden tespit edilmesi, uygulama risklerini azaltıyor ve devreye alma sürelerini kısaltıyor.

### Genişletilmiş Bağlantı ve Performans İyileştirmeleri
    Yeni sürüm, endüstriyel donanım ve kontrol sistemleriyle daha geniş entegrasyon sağlıyor. Visual Components 5.0, Denso, Yamaha, Techman ve Mitsubishi robot kontrolcüleri ile LS Electric PLC'leri destekliyor.

MQTT protokolü desteği sayesinde otomatik yönlendirmeli araçlar (AGV'ler) ve otonom mobil robotlar (AMR'ler) gibi ekipmanlarla gerçek zamanlı veri alışverişi mümkün hale geliyor. Modern Python 3 API desteği, betik yazmayı ve özelleştirmeyi kolaylaştırırken, çarpışma tespiti ve simülasyon performansı da artırıldı.

### Robot Offline Programlama Otomasyonu
    Yazılım, CAD modellerinden robot hareket yollarının otomatik oluşturulmasını sağlayarak offline programlamada otomasyonu genişletiyor. Model tabanlı tasarım verileri ve gömülü ürün üretim bilgileri kullanılarak, fiziksel robot donanımına ihtiyaç duymadan robot programları proje yaşam döngüsünün erken aşamasında geliştirilebiliyor.

Platform, dahili post-prosesörlerle çeşitli robot markalarının programlamasını destekleyerek farklı robot sistemleri arasında ölçeklendirmeyi mümkün kılıyor. Ayrıca Fronius güç kaynakları entegrasyonu, kaynak işlemlerinde otomatik iş yönetimi ve parametre kontrolü sağlıyor.

### Endüstri 4.0 Üretimini Destekleme
    Dijital simülasyon araçları, dijital ikizler, otomasyon teknolojileri ve veri odaklı üretim sistemlerinin benimsenmesiyle Endüstri 4.0 projelerinde giderek daha önemli bir rol oynuyor. Simülasyon platformları, fabrika düzenlerinin ve otomasyon iş akışlarının sanal testini mümkün kılarak üretim verimliliğini artırırken uygulama risklerini azaltıyor.

Sanal devreye alma üretim planlamasını geliştirirken, robot offline programlama da otomasyon projelerinde kurulum süresini kısaltıyor. Visual Components 5.0, dijital modelleri gerçek dünyadaki endüstriyel sistemlerle bağlayan birleşik bir simülasyon ve programlama ortamı sunarak bu stratejileri destekliyor.

Geri