Ahmet Ö.
Kurumsal
- Konu Yazar
## Softing'in Yeni Endüstriyel Veri Entegrasyon Platformu Hannover Messe 2026'da Tanıtıldı
Softing, tümleşik sanayi bağlantıları ve üretim katmanı veri entegrasyonu için geliştirdiği SDEX Suite isimli platformunu resmi olarak piyasaya sundu. Hannover Messe 2026 fuarında (20-24 Nisan, Hol 15, Stand D32) tam sürüm olarak sergilenecek bu çözüm, daha önce SPS 2025'te başarıyla tanıtılmıştı.
### SDEX Suite İle Endüstriyel Veri Entegrasyonunda Yeni Dönem
SDEX Suite, Softing'in uaGate, edgeGate, edgeConnector, edgeAggregator ve Secure Integration Server (SIS) gibi ürünlerinin özelliklerini bir araya getirerek, üretim katmanı ile BT arasında güvenli ve ölçeklenebilir veri alışverişini mümkün kılan kapsamlı bir platform sunuyor.
Endüstriyel üretim alanlarındaki farklı kontrol sistemleri ve eski ekipmanlar ile artan veri erişim, BT güvenliği ve verimlilik taleplerine yanıt veren bu çözüm, MES, ERP ve bulut sistemlerine entegrasyonu kolaylaştırıyor. Özellikle koşulsal bakım, OEE analizi ve yapay zekâ destekli optimizasyonlar için kritik veri erişimini sağlıyor.
### SDEX Suite Özellikleri
- Çok yönlü bağlantı: OPC UA ve MQTT üzerinden PLC, CNC makineleri ve diğer sistemlere sorunsuz erişim, mevcut kontrol programlarına müdahale gerektirmez.
- Veri toplama ve işleme: Verilerin yapılandırılmış şekilde toplanması, filtrelenmesi ve dönüşümü, BT ve bulut uygulamaları için uygun hale getirilmesi.
- Esnek kurulum: Yazılım olarak Windows ve Linux/Docker platformlarında veya kabin montajı için donanım geçidi şeklinde sunulur.
- Yüksek güvenlik: SSL/TLS şifreleme gibi modern güvenlik standartlarına tam uyum.
- Kolay yapılandırma: Uzmanlık gerektirmeyen, kullanıcı dostu arayüz ile güvenli ve ölçeklenebilir veri alışverişi kurulumu.
### Geleceğe Hazır Endüstriyel Nesnelerin İnterneti (IIoT) ve Veri Odaklı Üretim
SDEX Suite’in açık mimarisi, mevcut altyapılara entegre olmayı ve bulut bağlantısı, ileri veri analitiği ile yapay zekâ uygulamaları için kolay ölçeklenmeyi sağlıyor. Standart protokoller ve yüksek güvenlik talepleriyle uyumu, koşullu izleme, önleyici bakım ve Endüstri 4.0 stratejilerinin uygulanması için ideal bir temel oluşturuyor.
### Piyasada ve Hannover Messe 2026’da Canlı Deneyim
SDEX Suite, dünya çapında erişilebilir durumda ve tek bir lisans modeliyle sunularak satın alma ve yönetimi kolaylaştırıyor, toplam sahip olma maliyetini (TCO) düşürüyor. Hannover Messe ziyaretçileri, Nisan ayı sonunda Softing standında (Hol 15, Stand D32) platformu canlı olarak test edebilecekler.