Gelişim, birlikte başlar.
Banner alanı
IFM Sensor

Softing Industrial Hannover Messe 2026'da Yenilikçi IoT Çözümleriyle Öne Çıkıyor

Erkan Teskancan

Kurumsal
  • OLM MUH
  • 1774638543421-108581-Softing-ind.jpg

## Softing Industrial Hannover Messe 2026'da Yenilikçi IoT Çözümleriyle Öne Çıkıyor

Softing Industrial, 20-24 Nisan 2026 tarihleri arasında Almanya'nın Hannover kentinde düzenlenen Hannover Messe fuarında, üretim katmanları ile BT ortamları arasında kesintisiz veri alışverişi sağlayan yenilikçi IoT ağ geçitleri ve yazılım araçlarını tanıtacak.

### Endüstriyel Veri Entegrasyonu ve Birleşik Ekosistem

Endüstride pek çok sağlayıcı parçalı bağlantı araçları sunarken, Softing Industrial Automation tümüyle birleşik ve tedarikçiden bağımsız bir ekosistem geliştirerek karmaşık üretim ekipmanlarını yüksek seviyeli bulut analizlerine bağlayan köprüyü oluşturuyor. Hannover Messe 2026'da (Salon 15, Stand D32) sergilediği uçtan uca entegrasyon çözümleri, farklı üretici kaynaklı sistemlerde yaşanan uyumsuzluk sorunlarını ortadan kaldırarak ham makine verilerini doğrudan BT içgörülerine dönüştürüyor.

### Veri Toplama ve Normalize Etme

Modern fabrikalarda sorunsuz iletişim; sadece fiziksel bağlantıdan ibaret olmayıp, farklı PLC, CNC sistemleri ve sanayi ağlarından gelen verinin standartlaştırılmasını da gerektirir. Softing, dataFEED OPC ve SDEX Suites yazılım paketleriyle verileri merkezi bir noktada toplar ve normalize eder. Bu sayede, veri sadece aktarılmaz, aynı zamanda endüstri 4.0 için ölçeklenebilir altyapı oluşturularak tahmini bakım ve süreç optimizasyonu için hemen kullanıma hazır hale getirilir.

### Ağ Şeffaflığı ve Proaktif Tanılama

Sadece veri transferi değil, iletişim altyapısının sağlığının izlenebilmesi Softing'in ayırt edici özelliklerinden biridir. smartLink ağ geçitleri ve plantPerfect Monitor yazılımı, ağ koşulları hakkında detaylı görünürlük sağlar. Bu proaktif takip, iletişim darboğazlarının erken tespiti ile dijital üretim hattının sahadan tüm ağ omurgasına kadar kesintisiz ve verimli çalışmasını sağlar.

### Ethernet-APL ile Süreç Otomasyonunda İnovasyon

Zorlu ya da tehlikeli ortamlarda çalışan endüstriyel tesisler için Softing, Ethernet-APL (Advanced Physical Layer) teknolojisiyle öncülük yapıyor. Bu teknoloji, geleneksel ağların erişemediği sahadaki cihazlara yüksek hızlı Ethernet iletişimini getirerek proses tesislerinin modernizasyonunu destekliyor. aplSwitch Field ile yüksek performanslı iletişim sunan Softing, hem sahada hem de bulut uygulamalarında gelişmiş çözümler sağlıyor.

---

Softing Industrial, modern üretim ve otomasyon süreçlerinde veri entegrasyonu ve iletişim altyapısı alanlarında sunduğu yenilikçi çözümlerle Hannover Messe 2026'da dikkat çekiyor.

Geri