Erkan Teskancan
Kurumsal
- Konu Yazar
## TwinThread'in KPI Odaklı Üretim Optimizasyon Çözümü Kullanıma Sunuldu
TwinThread, endüstriyel yapay zekâ destekli Perfect Centerline çözümüyle üretim set noktalarını optimize ederek süreç kararlılığını artırıyor ve KPI hedefleriyle uyumlu üretim sağlıyor.
TwinThread tarafından geliştirilen Perfect Centerline, otomatik, KPI uyumlu ve öncelik bazlı yapısıyla proses üreticilerinin üretim varyasyonlarını azaltmasına ve üretimi iyileştirmesine olanak tanıyor. Bu çözüm, AI destekli kapsamlı analiz, parametre denetimi ve gerçek zamanlı üretim takibi sayesinde anormallik tespiti ve parametre optimizasyonu yapıyor.
### Perfect Centerline Özellikleri
- Üretim süreçlerinde %50-75 oranında artan süreç kararlılığı
- Üretim verilerini analiz ederek 'altın standart' üretim koşullarını belirleme
- Maksimum verim ve minimum duruş hedefleri ile parametre yönetimi
- Mill hızı, sıcaklık, nem, partikül boyutu, hattaki basınç, pH, motor akımı, iletkenlik, mikser hızı gibi çok sayıda değişken kontrolü
- Kullanıcı dostu arayüzle parametrelerin uygun aralıklarla karşılaştırılması
- Geçmiş üretim verilerinden en iyi parametre değerlerine dayalı ideal set noktalarını görüntüleme
- Set noktalarının kolayca gözden geçirilmesi ve uygulanması
- Tek bir gösterge paneli aracılığıyla aktif üretim süreçlerinin izlenmesi
- TwinThread danışmanı ile trend analizi, anormallik tespiti ve sorun teşhisi
- Anormallik geçmişi inceleme ve parametre ayarlarını optimize etme imkânı
TwinThread’in çözümü, run-to-run varyasyonunu azaltarak üretim hızını artırmayı, operatörlerle yazılım arasındaki güveni güçlendirmeyi hedefliyor. Kullanıcılar, TwinThread Advisor aracıyla gerçek zamanlı ve tarihsel verileri kıyaslayarak performansı artıran etkenleri tespit edebiliyor.
### Asset Optimization Suite Entegrasyonu
TwinThread’in önceden hazırlanmış çözümleri arasında bulunan Uptime Optimization, ekipman duruş sürelerinin modellenmesini ve iş akışı durumlarının takip edilmesini sağlıyor. Bu sayede, beklenmeyen duruşların önüne geçmek, olası nedenleri tespit edip erken uyarı vermek, anormallikleri sıraya koymak mümkün oluyor.
### Başarı Hikayesi
TwinThread, ambalaj ve gıda sektöründe faaliyet gösteren bir üreticiyle iş birliği yaparak süreç kararlılığını artırdı, üretimi yükseltti ve malzeme kayıplarını azalttı. Digital Twin Technology ve Uptime Optimization çözümlerinin kullanıldığı proje, verim artışı, malzeme tasarrufu ve ekipman çalışma süresi gelişimi sağladı.
Perfect Centerline, endüstriyel yapay zekâ platformuna entegre edilmiş değerli bir araç olarak mühendislerin AI tarafından önerilen üretim koşullarını incelemesine, geçmişteki en iyi üretim sonuçlarıyla karşılaştırmasına ve ayarları kritik durumlarda geçersiz kılarak en iyi sonuçları elde etmesine olanak tanıyor.