Gelişim, birlikte başlar.
Banner alanı
IFM Sensor

Üretimde Momentum: 2026'da Artan İyimserlik ve Liderlerin Yatırım Alanları

Ahmet Ö.

Kurumsal
  • EMS Engineer
  • 1771268657890_0_52takpwu.jpeg

## Üretimde Momentum: 2026'da Artan İyimserlik ve Liderlerin Yatırım Alanları

ABD’de üretim ve dağıtım sektöründeki liderler, ekonomik belirsizliklere rağmen 2026 için güçlü bir iyimserlik sergiliyor. Müşteri talebindeki artış ve gelir beklentileri sektörün pozitif yönünü ortaya koyuyor.

Son Sikich Manufacturing Industry Pulse araştırmasına göre, yöneticilerin iş güveni puanı 10 üzerinden 7,27’ye ulaşarak 2017’den beri en yüksek seviyeye çıktı. Üreticilerin %81’i 2026'da gelir artışı beklerken, yarısından fazlası müşteri talebinde istikrar veya artış bildiriyor.

### Artan İyimserliğin Nedenleri

Üreticiler, enflasyon, gümrük vergileri ve jeopolitik zorluklara rağmen operasyonel verimlilik ve çevikliğe yatırım yaparak rekabet avantajı sağlıyor. Yöneticilerin %39’u operasyonel verimliliği maliyet kesintilerinin önünde tutuyor.
    Ayrıca %56’dan fazlası önümüzdeki 6-12 ayda yeni ekipman ve otomasyona büyük yatırımlar planlıyor. %28 ise yapay zeka ve veri analitiğine yatırım yaparak tahmin, kalite ve karar alma süreçlerini güçlendirmeyi hedefliyor.

### Ekonomik Zorluklara Adaptasyon

Enflasyon ve maliyet baskılarına karşı fiyatlama stratejileri ile verimlilik artırma yöntemleri uygulanıyor. İşgücü sıkıntıları sürmesine rağmen, yöneticilerin %58’i önümüzdeki yıl personel sayısını artırmayı planlıyor. Bunun yanında teknik eğitim ve otomasyonla iş gücünü destekleme çalışmaları artıyor.

Tedarik zinciri dayanıklılığı önceliklerini koruyor. Kapasite artırımı, optimizasyon ve teknoloji yatırımlarıyla sektör uzun vadeli istikrarını güçlendirmeye odaklanıyor.

### 2026’da Öne Çıkan Yatırım Alanları

• %56 yeni ekipman ve otomasyon yatırımları
    • %30 yetenek geliştirme programları
    • %28 yapay zeka ve veri analitiği
    • %19 siber güvenlik yatırımları
    • %13 birleşme ve satın almalar
    • %11 tedarik zinciri yeniden yapılandırması ve yerelleştirme
    • %11 sürdürülebilirlik girişimleri

Bu yatırımlar üretim süreçlerini modernize ederek verimliliği artırma ve operasyonel istikrarı sağlama amacını taşıyor.

### Gelecek ve Yenilikçi Yaklaşımlar

Üreticiler öngörülebilirlik ve dijital dönüşüme öncelik veriyor. Yapay zeka, üretimde tahminci bakım, kalite kontrol ve talep planlamasında önemli roller üstleniyor.
    Yöneticiler dijital yetkinlikleri artırırken, AI entegrasyonunda pilot uygulamalar gerçekleştiriyor. Bu stratejik vizyon, üreticilerin sadece mevcut ekonomik zorlukları aşmakla kalmayıp, uzun vadede sektörde büyüme ve dayanıklılık için şimdiden hazırlık yaptığını gösteriyor.

Geri