Gelişim, birlikte başlar.
Banner alanı
IFM Sensor

Valmet IQ Virtual Sensor: Gerçek Zamanlı Mukavemet Optimizasyonu ve Hammadde Tasarrufu Sağlıyor

Ahmet Ö.

Kurumsal
  • EMS Engineer
  • 1775067987113-valmet-prod-april-1-2026-web.png

Valmet, kâğıt ve karton üreticilerine geleneksel olarak laboratuvarda ölçülen kritik ürü n mukavemet özelliklerini gerçek zamanlı izleme imkânı sunan yazılım tabanlı çözümü Valmet IQ Virtual Sensor'ü tanıttı. Bu sistem sayesinde üretim tesisleri süreklilik arz eden kalite tahminleri alarak kaliteyi sabit tutarken, lif ve nişasta maliyetlerini düşürebiliyor, enerji tüketimini azaltıp genel verimliliği artırabiliyor.

### Gerçek Zamanlı Mukavemet Değerlendirmesi
    Sistem, mevcut tesis verilerini kullanarak çekme ve yırtılma mukavemeti, patlama ve kısa aralık basınç testi (SCT) gibi önemli kâğıt özelliklerini dakika dakika tahmin ediyor. Laboratuvar geri bildirimlerinden sürekli öğrenerek proses optimizasyonunu proaktif hale getiriyor, atığı azaltıyor ve kalite sapmalarını önlüyor. Bu da tesis kârlılığını doğrudan artırıyor.

Timo Aro, Valmet Otomasyon Çözümleri Kalite Yönetim Sistemi İş Yöneticisi, "Operatörler, reddedilen partileri önlemek için genellikle yüksek güvenlik marjları kullanır, bu da hammadde maliyetlerini artırır. Valmet IQ Virtual Sensor ile laboratuvar sonuçlarını beklemeden üretim kalitesi anında anlaşılır. Dahası, entegre "ne olur" simülatörü ile değişikliklerin etkileri önceden test edilerek belirsizlik azaltılır ve güvenlik marjları düşürülür," açıklamasını yapıyor.

### Anında Eyleme Dönüştürülebilir Kalite İçgörüsü
    Valmet IQ Virtual Sensor, ek sensöre veya üretim durmasına gerek kalmadan süreç esnasında gerçek zamanlı kalite tahminleri sunar. Tüm hesaplamalar yerelde gerçekleştirilir; bulut bağımlılığı yoktur, böylece veri güvenliği sağlanır ve hızlı geri bildirim elde edilir. Valmet DNA ve Valmet DNAe sistemleri ile sorunsuz entegrasyonu, operatörlerin tahmini mukavemet değerlerini diğer kalite verileriyle birlikte kolayca izlemesini mümkün kılar. Böylece operatörler daha hızlı karar verip üretim verimliliğini artırabilir.

### Entegre Kontrol ile Gelişmiş Optimizasyon
    Valmet IQ Virtual Sensor, 30 yılı aşkın sektörel deneyim ve yenilikle desteklenen Valmet IQ Kalite Yönetim Sistemleri ailesinin bir parçasıdır. Tek başına kullanılabilmesine karşın, Valmet IQ Kalite Kontrol Sistemi (QCS) ile birlikte kullanıldığında tam kapsamlı kalite yönetimi ve daha sıkı kontrol imkânı sunar.

Ayrıca, sistem Valmet Gelişmiş Proses Kontrolleri (APC) ile kapalı döngü otomasyon çözümlerine genişletilebilir, böylece kalite performansı, proses optimizasyonu ve kârlılık bir üst seviyeye taşınabilir.

### Teknik Özellikler
    • Gerçek zamanlı kâğıt mukavemet tahminleri (çekme, yırtılma, patlama, SCT)
    • Mevcut tesis verileri kullanılarak çalışır
    • Laboratuvar sonuçlarından sürekli öğrenme
    • Ek sensör veya üretim durması gerektirmez
    • Tüm hesaplamalar yerel olarak yapılır, bulut bağımlılığı yok
    • Valmet DNA ve DNAe ile sorunsuz entegrasyon
    • Dahili "ne olur" simülatörü ile değişiklik öncesi test imkânı
    • QCS ile birleşince kapsamlı kalite yönetimi sağlar
    • APC ile kapalı döngü kontrolü ve otomatik optimizasyona uyumlu

Valmet, proses endüstrileri için lider teknoloji çözüm sağlayıcısıdır ve 225 yılı aşkın tecrübesiyle müşterilerine yaşam döngüsü boyunca yenilikçi ve kritik otomasyon çözümleri sunar.

Geri