Cengiz Özemli
Akademisyen
- Konu Yazar
Wolfspeed, yarı iletken teknolojisi alanındaki üretim ve tedarik zinciri verilerini tek bir kontrollü platformda topladıktan sonra, yapay zekayı (AI) operasyonlarının tümüne entegre ederek maliyet, kalite, hız ve iş gücü hazırlığını artırmayı hedefliyor.
Şirket, Snowflake Cortex AI teknolojisini kullanarak üretim, tedarik zinciri, finans ve pazar analizi alanlarında günlük karar alma süreçlerini destekliyor.
### Wolfspeed’in AI Uygulamaları
- WolfGPT: Snowflake Intelligence üzerine inşa edilmiş, üretim performansını analiz eden, olası problemleri tahmin eden ve eğitim süreçlerini hızlandıran dahili generatif yapay zeka platformu.
- Üretim, kalite kontrol, tedarik zinciri, finans ve kurumsal analizlerde görevlendirilen onlarca özel yapay zeka ajanı.
Wolfspeed tarafından yapılan açıklamada, bu yapay zeka teknolojilerinin kritik üretim anlarında mühendislik ve operatör karar alma süreçlerini geliştirerek, ekiplerin veri uyumsuzluklarıyla uğraşmak yerine analiz ve aksiyon alımına daha fazla zaman ayırmasını sağladığı belirtildi.
Priya Almelkar, şirketin üst düzey başkan yardımcısı ve bilgi işlem sorumlusu, "Bu ölçeklerde üretim, doğru kararları hızlı ve emin adımlarla almakla ilgilidir. Yapay zekayı operasyonlarımıza dahil ederek, ekiplerimize fabrika sahasındaki ve iş genelindeki süreçler hakkında daha iyi görünürlük sağlıyor, böylece daha erken müdahale etmelerini, daha güvenli çalışmalarını ve daha yüksek kaliteli sonuçlar elde etmelerini mümkün kılıyoruz" dedi.
### İlgili Kaynaklar ve Daha Fazla Bilgi
- 2026’da AI üretime geçiş yılı olacak mı?
- AI destekli ERP orta ölçekli üreticilerin otomasyon açığını kapatıyor
- Operasyonlarda AI’ye nasıl hazırlanılır
Bu gelişmeler, üretim sektöründe yapay zekanın hızla yaygınlaşan kullanımını ve operasyonel verimlilikte sağladığı faydaları ortaya koyuyor.