Gelişim, birlikte başlar.
Banner alanı
IFM Sensor

🤖 Yaskawa'dan Yeni Nesil İşbirlikçi Robot: Daha Güvenli, Daha Esnek! 🚀

art_557_66ef0e491c89d8c9a06b7636d9635bdb.jpg

Yaskawa'dan Yeni İşbirlikçi Robot: MOTOMAN-HC12​

Yaskawa, iş yerinde güvenliği ve esnekliği artırmak amacıyla tasarladığı yeni işbirlikçi robotu MOTOMAN-HC12'yi tanıttı. Bu robot, 12 kg taşıma kapasitesi ve 1410 mm erişim mesafesiyle dikkat çekiyor.

Gelişmiş Güvenlik ve Verimlilik​

MOTOMAN-HC12, önceki modeli MOTOMAN-HC10DTP'nin yerini alarak, üretimdeki iş gücü eksikliklerini gidermek ve otomasyonu kolaylaştırmak için geliştirildi. Gelişmiş güvenlik sistemleri ve artırılmış üretkenliği bir araya getirerek üretim maliyetlerini düşürmeyi hedefliyor.

Kompakt Tasarım ve Kolay Kurulum​

Robotun ince kol profili, azaltılmış ağırlığı ve küçültülmüş taban alanı sayesinde dar alanlarda bile kolayca konumlandırılabilir. Taban bağlantı boyutu, önceki modele göre önemli ölçüde küçültülerek (φ275 mm'den φ170 mm'ye) makine ve yapılarla fiziksel etkileşimi en aza indiriyor. Bu kompakt yapı, sınırlı üretim alanlarında ve dar iş istasyonlarında kurulumu kolaylaştırıyor.

Entegre Tork Sensörleri ve Güvenlik Performansı​

MOTOMAN-HC12, çarpışma algılama hassasiyetini ve sistem tepki hızlarını artıran yeni geliştirilmiş tork sensörlerine sahip. Bu sensörler sayesinde robot, işbirlikçi çalışma sırasında daha yüksek hızlarda hareket edebilirken, insan personelle temas halinde darbe kuvvetini azaltıyor. Ayrıca, mekanik tasarım, manuel öğretim ve günlük kullanım için sezgisel el yönlendirme özelliği sunuyor.

Dahili Kablo Yönlendirme​

Kablolamayı korumak ve takım kurulumunu basitleştirmek amacıyla, yüksek hızlı Cat6A Ethernet hattı da dahil olmak üzere tüm uygulama kabloları robot kolunun içinden geçiriliyor. Bu dahili düzenleme, harici kablo demetlerini ortadan kaldırarak takılma risklerini önlüyor ve uç takım için doğrudan elektrik bağlantıları sağlıyor.

Geniş Uygulama Alanları​

MOTOMAN-HC12, paletleme, vidalama, ark kaynağı, optik denetim ve genel endüstriyel görevler gibi otomatik malzeme taşıma ve montaj süreçleri için idealdir.

Teknik Avantajlar​

• Geleneksel işbirlikçi robotların aksine, MOTOMAN-HC12'nin özel eklem tork sensörleri, temas kuvvetlerini doğrudan yük noktasında ölçerek daha hızlı geçiş hızları ve milisaniye düzeyinde çarpışma duruşları sağlıyor.
  • Kompakt φ170 mm'lik montaj alanı, Otonom Mobil Robotlara (AMR'ler) ve dar makine besleme düzeneklerine kolay entegrasyon imkanı sunuyor.
  • Dahili olarak yönlendirilen Cat6A hatları, harici kablo demetlerini ortadan kaldırarak sürekli eksen dönüşü sırasında takılma risklerini ve kablo yorgunluğunu önlüyor.

🤖 Yaskawa, MOTOMAN-HC12'yi Tanıttı

Yeni MOTOMAN-HC12 işbirliğine dayalı robot, 12 kg taşıma kapasitesi ve 1410 mm erişim sunarken, gelişmiş tork algılama, kompakt tasarım ve daha güvenli, esnek endüstriyel otomasyon için dahili kablolama özelliklerine sahiptir.

🔌 Spad Electronic — daha akıllı endüstriyel sistemlerin arkasındaki elektronik ve otomasyon bileşenlerini destekler.

📍 Birjand, Güney Horasan – Hakim Nezari 21
☎️ 056-33333337
📱 09159639959
🌐 www.spad1.ir
✉️ info@spad1.ir

Geri