Gelişim, birlikte başlar.
Banner alanı
IFM Sensor

ZEISS Kalite İnovasyonu Hindistan'da Sona Erdi

Cengiz Özemli

Moderasyon
  • Dokuz Eylül Üniversitesi
  • zeisss.jpg

## ZEISS Kalite İnovasyonu Hindistan'da Sona Erdi

Dünyanın önde gelen ZEISS etkinliklerinden biri olan ZEISS Quality Innovation Worldwide, Hindistan'da tamamlandı ve Berlin'deki ana etkinlikte ortaya konan vizyonu tüm dünyada yedi ülkeyi kapsayacak şekilde genişletti. Hindistan, global metrologide yeni dönemin şekillendirilmesinde kritik bir rol üstlendi.

Hindistan'ın küresel üretim gücü olma yolundaki hızlanmasıyla birlikte, ZEISS Industrial Quality Solutions (IQS) Hindistan'da önemli etkinliklerle organize edilen ZEISS Quality Innovation Worldwide'ı başarıyla sonlandırdı. Yeni Delhi ve Pune'deki etkinlikler, kalite ve hassasiyet alanındaki güncel zorlukları ele aldı. Otomotiv, elektrikli mobilite, havacılık, enerji, elektronik, medikal teknoloji, ağır mühendislik ve gelişmiş üretim gibi sektörlerdeki hızlı değişimler metrologiyi de yeniden tanımlıyor.

### Etkinlik Teması ve İçeriği
    "Metrologinin Geleceği" teması etrafında şekillenen etkinlikler, Hindistan üretim sektörünün EV kullanımı, yerli havacılık projeleri, yenilenebilir enerji, otomasyon, yapay zekâ destekli üretim ve küresel tedarik zinciri entegrasyonu gibi temel dönüşümlere yanıt aradı. Bu ortamda kalite artık sadece bir kontrol noktası değil, stratejik bir farklılaştırıcı haline gelmiştir.

ZEISS India Endüstriyel Kalite Çözümleri Başkanı Aveen Padmaprabha, etkinlik hakkında şunları belirtti: "Üretim dönüşümü devam ederken metrologiden beklentiler hızla genişliyor; hız ve doğruluktan veri odaklı karar almaya kadar uzanıyor. Hindistan’da gerçekleşen ZEISS Quality Innovation Worldwide etkinliği, 350'den fazla üretim profesyonelinin katılımıyla gelişmiş metrologi çözümlerinin endüstrinin verimliliğini ve kalite tutarlılığını artırmadaki gücünü ortaya koydu. Amacımız müşterilerimizi geleceğe hazır teknoloji ve derin uygulama uzmanlığı ile desteklemek."

### Metrologide Yeni Dönem
    Etkinliğin ana mesajı, metrologinin sadece ölçüm yapmakla kalmayıp performans tahmini yaparak üreticilerin yenilik süreçlerini hızlandırmasını sağlamasıdır. ZEISS Quality Innovation Worldwide, Hindistan'ın metrologi ve üretim topluluğu için teknoloji tanıtımları, yenilik gösterimleri ve stratejik bilgi paylaşımlarını bir arada sunan ilk platform olmuştur.

Geri