- Konu Yazar
## Delta, Hannover Messe 2026'da Yapay Zeka Destekli Akıllı Fabrika ve Enerji Altyapısı Çözümlerini Tanıttı
Delta Electronics, Hannover Messe 2026'da yapay zeka destekli akıllı üretim, dijital ikiz teknolojileri ve entegre enerji altyapısı çözümlerinin endüstriyel dönüşümdeki kritik rolünü öne çıkardı. Şirket, NVIDIA Omniverse tabanlı DIATwin sistemlerini gerçek üretim verileriyle besleyerek kapalı döngü optimizasyonu sağlayan fizik tabanlı dijital modellerle entegre etti.
### DIATwin ve NVIDIA Omniverse ile Yapay Zeka Destekli Ko-Simülasyon
Delta'nın sergisinde ileri baskı devre kartı (PCB) yerleştirme sistemleri entegre akıllı üretim hattı sunuldu. Gerçek zamanlı dijital ikiz modeliyle senkronize olan sistem, fizik tabanlı simülasyonlarla PCB yerleştirme tariflerini optimize ediyor ve "Sim-to-Real" kapalı döngü iş akışını mümkün kılıyor.
### Delta Teknik Özellikleri
- DIATwin sistemi NVIDIA Omniverse ve PhysX kütüphaneleri ile entegre edilmiştir
- Yüksek hassasiyetli çarpışma tespiti ile montaj ve hareket mantığı doğrulanır
- Verimlilik ve devreye alma süresi araç yolları optimizasyonu ile artırılır
- MOOV portföyü sayesinde 1 milyondan fazla endüstriyel aracın şarjı desteklenmektedir
- Hidrojen üretiminde kullanılmak üzere 5MW ila 8.4MW arası hızlı tepkili, sıvı soğutmalı DC güç kaynakları
- SOFC yakıt hücreleri ile düşük karbonlu kesintisiz saha içi enerji üretimi
- C-Serisi All-in-One ESS (125 kW / 261 kWh) enerji yönetim sistemi
- Yüksek güçlü EV şarj sistemleri: UFC500 ve C-Serisi ESS
### Enerji Altyapısında Dayanıklılık ve Sürdürülebilirlik
Delta, enerji depolama ve yüksek uyarlanabilirlik için geniş kapsamlı çözümler sunar. Yenilenebilir enerji fazlasını hidrojen üretiminde kullanırken, endüstriyel tesislerde şebeke dalgalanmalarına karşı SOFC ile kesintisiz enerji sağlar. Ayrıca, ticari ve endüstriyel alanlar için entegre enerji yönetim sistemleriyle hızlı kurulum ve esnek yapılandırmalar sunar.
### Sürdürülebilir ve Akıllı Endüstri Hedefi
Delta, yapay zeka destekli üretim zekası, elektriklendirilmiş mobilite ve entegre enerji yönetimini birleştirerek dijitalleşme ve karbon ayak izinin azaltılması hedeflerine katkı sağlıyor. Hannover Messe 2026'da Hall 13, Stand C02'de sergilenen çözümleriyle sektörün dayanıklı, enerji verimli ve geleceğe hazır operasyonlar oluşturmasına destek oluyor.