Gelişim, birlikte başlar.
Banner alanı
IFM Sensor

Antaira Technologies, Yarı İletken Siber Güvenlik İçin SEMI E187 Sertifikasını Aldı

Cengiz Özemli

Akademisyen
Endüstri Vadisi
  • Dokuz Eylül Üniversitesi
  • 1776967585246-antaira-news-april-22-2026-web.png

Antaira Technologies, yarı iletken endüstrisi için kritik öneme sahip SEMI E187 siber güvenlik sertifikasını resmi olarak aldı. Bu sertifikasyon, yarı iletken üretim tesislerinde ağ güvenliğinin sağlanması açısından önemli bir referans olarak kabul ediliyor.

SGS Siber Güvenlik Laboratuvarı IT Direktörü Kelvin Yen, SEMI E187'nin küresel tedarik zincirinde güvenlik için bir standart haline geldiğini ve üreticilerin pazar güveni kazanmasının yanı sıra endüstrinin genel güvenlik olgunluğuna da katkı sağladığını belirtti. Antaira'nın bu doğrulamayı tamamlamasında destek vermekten gurur duyduklarını ifade etti.

Antaira CEO'su Frank Hou, "SEMI E187 uyumluluğu, 'Dayanıklılık öncelikli' mühendislik anlayışımızın bir kanıtıdır. Yarı iletken dünyasında bir saatlik kesinti milyonlarca dolar kayba neden olur. Ağ katmanını güvence altına alarak, partnerlerimize sağlam bir altyapı sunuyoruz" dedi.

SEMI E187 standardı, yarı iletken üretim ekipmanlarının güvenli bağlantı ve iletişim kurmasını sağlamak üzere geliştirilmiş zorlu bir siber güvenlik kriteridir. Antaira’nın bu standartları karşılayan endüstriyel ağ çözümleri, modern üretim tesislerine güçlü bir savunma sunuyor. Üretim operatörleri için SEMI E187 sertifikalı cihazlar, hassas verilerin korunması ve kesintisiz üretimin sürdürülmesi için güvenli ağ omurgası anlamına geliyor.

### Antaira SEMI E187 Sertifikalı Çözümlerinin Özellikleri
    • Doğrulanmış uç nokta koruması: Tesis içindeki her bağlantı noktası yetkisiz erişime karşı doğrulanır ve güçlendirilir.
    • Fabrika çıkışı güvenli yapılandırmalar: İlk kurulumda yanlış yapılandırma riskleri ortadan kaldırılır.
    • Proaktif zafiyet yönetimi ve uzun vadeli destek: Düzenli güvenlik güncellemeleri ile ağ savunmaları sürekli tehditlere karşı gelişir.

Küresel yarı iletken tedarik zinciri artan siber güvenlik talepleri ve tedarikçi sorumluluğu ile karşı karşıya kalırken, Antaira’nın bu standartı uygulamaya alması üretim ekosisteminde şeffaf ve doğrulanabilir bir güvenlik seviyesi oluşturuyor. Sistem entegratörleri, OEM ortakları ve üretim operatörleri için Antaira sertifikalı altyapı, dayanıklı ve geleceğe hazır yarı iletken üretimi için sağlam bir temel teşkil ediyor.

### Antaira Technologies Hakkında
    Antaira Technologies, yüksek kaliteli endüstriyel ağ ve iletişim ürünleri geliştiren ve üreten öncü bir şirkettir. 2005 yılından beri geniş ürün yelpazesiyle Ethernet tabanlı güvenilir altyapılar, geniş sıcaklık dayanımı ve dayanıklı tasarımlar sunmaktadır. Ürünleri arasında endüstriyel Ethernet anahtarları, kablosuz cihazlar, medya dönüştürücüler ve seri haberleşme ekipmanları yer alır. Antaira, otomasyon, ulaşım, güvenlik, petrol ve gaz, enerji ve sağlık gibi kritik sektörlerde dünya çapında uygulamalar sunmaktadır. ISO9001 sertifikasına sahiptir.

Geri