- Konu Yazar
Mitsubishi Electric Amerika Vakfı (MEAF), 2026 yılı için engelli gençlerin eğitim, istihdam ve teknoloji temelli kariyer yollarına erişimini artırmayı amaçlayan 2,5 milyon doların üzerinde yeni ve devam eden hibe projelerini açıkladı.
### Engelli Gençler İçin Yeni ve Devam Eden Projeler
2026 hibe portföyü, MEAF'ın uzun süredir desteklediği yardımcı teknoloji, erişilebilir dijital araçlar, kapsayıcı iş gücü gelişimi ve işveren hazırlığına odaklanan çok yıllı yatırımlar ile yeni onaylanmış projeleri içeriyor. Özellikle teknoloji, ileri üretim ve nitelikli mesleklerde kariyer olanakları artırılıyor.
- Ability Central: "Project Level Up!" Sanal ortamda engelli gençler için dijital okuryazarlık, liderlik ve öz savunuculuk eğitimi veriyor.
- Ability Foundry: Açık kaynaklı erişilebilir iletişim ve sanal gerçeklik araçlarıyla iş gücü hazırlığını destekliyor.
- Amerikan Bilimlerin İlerlemesi Derneği (AAAS): STEMM alanlarında engelli üniversite öğrencilerine yönelik ücretli staj programlarını genişletiyor.
- ACTE: Mesleki ve teknik eğitime erişim ile kapsayıcılığı destekliyor.
- Butler Teknoloji ve Kariyer Okulları: Zihinsel ve gelişimsel engelli öğrenciler için ulusal erişilebilir dijital platform kuruyor.
- Community Options, Inc.: İleri üretimde erişilebilir eğitim ve ücretli istihdam programları sunuyor.
- Consumer Technology Association (CTA) Vakfı: Yardımcı teknolojilerin ve erişilebilirliğin geliştirilmesi için etkinlikler düzenliyor.
- Easterseals Redwood: Nöroçeşitlilik gösteren gençler için bilişim teknolojileri alanına yönelik oyunlaştırılmış eğitim programı kuruyor.
- National Down Syndrome Society (NDSS): Down sendromlu bireyler için Güneydoğu ABD’de işe alım yollarını genişletmeyi hedefleyen pilot proje yürütüyor.
- TACT: Nöroçeşitlilik öğrencilerine yönelik teknik eğitim programlarını farklı eyaletlere yayıyor.
- The Uniquely Abled Project: Otistik genç yetişkinler için ileri üretim eğitimlerini artırıyor.
- Montana Üniversitesi Vakfı / MonTECH: Erişilebilir teknolojiler konusunda eyalet çapında hibrit eğitim ve ödünç alma programları uyguluyor.
- WISE: Proje SEARCH stajyerlerine dijital portfolyo oluşturma desteği veriyor.
- Westchester İnsan Gelişimi Enstitüsü: Engelli gençlerin istihdam ve liderlik fırsatlarını artırmayı amaçlayan ulusal girişimleri genişletiyor.
### Devam Eden Projeler
MEAF, engelli gençlerin teknoloji ve meslek alanlarındaki kariyer erişimini artıran şu projelere destek sağlamaya devam ediyor:
- Aspiritech: Uzaktan teknoloji odaklı kariyer eğitimi ve istihdam.
- CAST: Kariyer ve teknik eğitimde erişilebilir dijital öğrenme ve Evrensel Tasarım destekleri.
- Cecil County Okul Bölgesi: Engelli öğrenciler için sahada beceri eğitimi.
- SME Eğitim Vakfı: Nöroçeşitlilik gösteren öğrencilerin mühendislik ve üretim eğitimine erişimi.
- SparkForce: Engelli genç yetişkinler için ileri üretim sektörüne yönelik kamplar.
- Synergies Work: Engelli girişimciler için iş hızlandırıcı programlar.
MEAF, önümüzdeki iki yıl içinde 20 kuruluşa toplam 2.536.206 dolar hibe dağıtacak ve 2026 yılında çalışanların bağışlarını 360.000 dolara kadar eşleştirecek.
### Mitsubishi Electric Amerika Vakfı Hakkında
1990 yılında kurulan MEAF, tüketici ve endüstriyel elektronik ürünler üreten Mitsubishi Electric şirketleri tarafından destekleniyor. Vakıf bugüne kadar engelli gençlerin daha kapsayıcı ve üretken yaşam sürmelerini desteklemek amacıyla 30,1 milyon doları aşan kaynak sağladı.