Gelişim, birlikte başlar.
Banner alanı
IFM Sensor

🚀 OMRON'dan Üretim Hattında Barkod Doğrulama Devrimi: VHV5-SRV Geliyor! 💡

Erkan Teskancan

Kurumsal
Endüstri Vadisi
  • OLM MUH
  • art_182_5dd1c7de9905e39b14a9a3e927d45f1c.jpg

Üretim hatlarında kalite kontrol, özellikle barkod doğrulamada, yeni bir döneme giriyor. OMRON Automation, VHV5-SRV Barkod Doğrulama Sistemi ile bu alanda çığır açıyor. Bu yeni nesil çözüm, yaşam bilimleri, ilaç, gıda, otomotiv ve havacılık gibi kritik sektörlerde 1D ve 2D kodların gerçek zamanlı ve hat içi (inline) kalitesini güvence altına alıyor. Artık üretim hızında, dakikada 1.200 parçaya kadar ISO uyumlu %100 barkod denetimi mümkün!

─────────────────────────

🔍 Sürekli Kalite İzleme ile Fark Yaratın​

Geleneksel üretimde barkod kalite kontrolü, genellikle üretim başlangıcında veya sonunda yapılan manuel, çevrimdışı örneklemelerle sınırlıydı. Bu yöntem, baskı kalitesindeki kademeli bozulmaları veya okunaksız kodları, tüm parti işlenip sevk edildikten sonra fark etme riskini taşıyordu. VHV5-SRV, bu eski yaklaşımı tamamen değiştiriyor.

Sistem, her bir barkodu basıldığı veya uygulandığı anda analiz ederek, kalite mühendislerinin sapmaları anında tespit etmesini ve kusurlu ürünler tesis içinde ilerlemeden önce markalama parametrelerini ayarlamasını sağlıyor. Bu, özellikle sıkı düzenlemelere tabi endüstriler için parça ve ambalaj geçmişi konusunda gerekli veri sürekliliğini sunuyor.

📊 Teknik Onay ve Uluslararası Standartlar​

Dijital tedarik zinciri boyunca tekrarlanabilir okunabilirliği sağlamak için kod kalitesi, tanımlanmış uluslararası standartlara göre değerlendirilir. VHV5-SRV, doğrusal 1D barkodları ISO/IEC 15416 standardına, iki boyutlu 2D matris kodları ise ISO/IEC 15415 standardına göre doğrular. Otomotiv ve havacılık gibi sektörlerde doğrudan bileşenlere uygulanan markalamalar (DPM) için ise ISO/IEC TR 29158 derecelendirme kriterlerini kullanır.

Cihaz, geometrik ve optik analizin ötesinde, veri yapılarını ve sözdizimini küresel GS1 gereksinimlerine göre doğrular, böylece sevkiyattan önce biçimlendirme hatalarını önler. ISO/IEC doğrulama standartlarına uygunluğu sürdürmek için sistem, harici bir üçüncü taraf kalibrasyon kartı kullanılarak kalibre edilir ve objektif, standartlaştırılmış bir derecelendirme sağlar.

⚡ Yüksek Hızlı Denetim ve Optik Esneklik​

Kamera sistemi, dakikada 1.200 parçaya kadar yüksek üretim hızlarında doğrulama yapacak şekilde tasarlanmıştır, böylece kalite denetimi üretim hattında bir darboğaz oluşturmaz. Karmaşık yüzey geometrilerinin neden olduğu varyasyonları azaltmak için donanım, hem dahili hem de harici aydınlatma konfigürasyonlarını destekler. Bu esneklik, metalik otomotiv parçaları veya esnek gıda ambalajları gibi yansıtıcı, kavisli veya düzensiz yüzeylerde yüksek kontrastlı görüntüleme sağlar. Hem kod çözme hem de sertifikalı doğrulama yeteneklerini tek bir ünitede barındıran sistem, fabrika modernizasyonu sırasında mevcut barkod okuyucuların yerini doğrudan alabilir.

⚙️ Rekabetçi Analiz: OMRON VHV5-SRV vs. Cognex DataMan 475V​

Endüstriyel hat içi barkod doğrulama pazarında, OMRON VHV5-SRV, Cognex DataMan 475V serisi gibi köklü çözümlerle doğrudan rekabet ediyor. Her iki platform da ISO/IEC 15415, 15416 ve TR 29158 gibi temel uluslararası standartları destekler.

Temel teknik farklılık, optik mimari ve işleme hattında yatmaktadır. Cognex platformu, ISO standartlarının fiziksel düzen kriterlerini karşılamak için 45 derecelik sabit dört çeyrek aydınlatma konfigürasyonu kullanırken, OMRON, yüzey düzeltmesi için entegre dönüşüm yazılımı ve Düz Alan Düzeltme (Flat Field Correction) kullanır. Bu dijital yaklaşım, düzensiz yüzeylerde tüm görüş alanındaki aydınlatma ve piksel varyasyonlarını dinamik olarak telafi eder.

Operasyonel verim açısından, VHV5 platformu, çok çekirdekli işlemcileri sayesinde standart kod çözme için dakikada 4.000 parçaya kadar, ISO kriterlerine göre tam sertifikalı hat içi doğrulama için ise dakikada 1.200 parçaya kadar ulaşır. Bu yüksek doğrulama eşiği, %100 denetimin mekanik gecikme olmaksızın gerekli olduğu hızlı paketleme ve montaj hatları için sistemi ideal kılar.

OMRON VHV5-SRV, üretim kalitesini bir üst seviyeye taşıyarak, işletmelerin hem verimliliğini artırmasına hem de uluslararası standartlara uyum sağlamasına yardımcı oluyor. Bu yenilikçi sistem, geleceğin akıllı fabrikalarının vazgeçilmez bir parçası olmaya aday.

Geri