- Konu Yazar
Depo operasyonlarında verimlilik ve dayanıklılık arayanlar için müjde! Otomatik veri yakalama ve endüstriyel otomasyonun küresel liderlerinden Datalogic, yeni ultra dayanıklı mobil bilgisayarı Falcon X60/65'i tanıttı. Bu cihaz, perakende, üretim, ulaşım ve lojistik (T&L) sektörlerindeki en zorlu depo ortamlarında bile kesintisiz çalışma ve yüksek verim sağlamak üzere tasarlandı.
─────────────────────────
💡 Neden Falcon X60/65?
Tedarik zincirlerinin hızlandığı günümüzde, ön saflardaki aksaklıkların (kaçırılan taramalar, kesilen oturumlar, yavaş veri işleme) maliyeti, depo operatörleri için ciddi bir sorun haline geldi. Falcon X60/65, bu zorluklara çözüm sunarak, hızın, doğruluğun ve çalışma süresinin kritik olduğu yoğun tarama operasyonları için güvenilir ve yüksek performanslı bir temel oluşturuyor.
Datalogic'in mobilite stratejisinin önemli bir parçası olan Falcon X60/65, Qualcomm Dragonwing™ QCM4490 işlemciyle güçlendirilmiş ve 10 yıla kadar işletim sistemi desteği sunan ortak bir Android™ platformu üzerine inşa edilmiş. Bu sayede uzun vadeli yatırımlar korunurken, güvenlik ve sistem entegrasyonu da güçlendiriliyor.
⚙️ Yeniden Tasarlanan Falcon: Güç ve Performans
Datalogic, en saygın endüstriyel cihazlarından biri olan Falcon'u, günümüzün yüksek hızlı, veri odaklı depo operasyonları için tamamen yeniden tasarladı. Yoğun çalışma ve ağır girdi gerektiren ortamlar için üretilen Falcon X60/65, depo zeminlerinden açık alanlara, limanlardan ulaşım operasyonlarına kadar her yerde dayanıklılık, güvenilirlik ve kesintisiz çalışma sunuyor.
Operasyonları sessizce yavaşlatan küçük arızaları önlemek üzere tasarlanan Falcon, vardiya başına 1.000'den fazla okuma kapasitesiyle yoğun tarama ortamlarında tutarlı verim sağlıyor. İşte öne çıkan bazı özellikleri:
[]30 metreye kadar uzun menzilli tarama, operatör hareketini azaltır.
[]Green Spot görsel onayı, 10 metreye kadar net bir şekilde okunabilir, bu da yüksek raflı uygulamalar için idealdir.
[]Daha hızlı ve doğru uzun mesafe okumaları için TrueAim™ çift seviyeli tetik.
[]Kesintisiz iç/dış mekan bağlantısı için Wi-Fi 6 ve 5G bağlantısı.
- Karmaşık iş akışları için optimize edilmiş, eldivenle kullanılabilen 53 adede kadar büyük fiziksel tuş ve özelleştirilebilir bir Datalogic düğmesi.
🛡️ Yüksek Riskli Depo Operasyonları İçin Üretildi
Falcon X60/65, toza, neme, sıcaklık değişimlerine, titreşime ve tekrarlanan düşmelere dayanacak şekilde tasarlanmış ultra dayanıklı bir yapıya sahip. Yüksek parlaklıklı ekranı ve üstün klavye ergonomisi, uzun ve yoğun tarama vardiyalarında üretkenliği destekliyor. Sahada çıkarılabilir tabanca kabzası, entegre tasarımlara kıyasla hem esneklik hem de güvenli, sağlam bir bağlantı sunarak önemli bir rekabet avantajı sağlıyor.
Perakende dağıtım merkezlerinde Falcon, doğru toplama ve denetim imkanı sunarken, üretim depolarında ise üretim sürekliliğini sağlamak için kit oluşturma, sıralama ve izlenebilirlik iş akışları için hassas veri yakalamayı destekliyor. Ulaşım ve lojistik merkezlerinde ise gelişmiş bağlantı ve sağlam yapısı, hem iç hem de dış mekan operasyonlarında güvenilir performans sağlıyor.
🔒 Güvenli, Bağlantılı Zeka
Güvenli bir Android tabanlı platform üzerine inşa edilen Falcon X60/65, aylık Android güvenlik güncellemeleri ve uzaktan ürün yazılımı yönetimi ile uygulama sürekliliği ve uzun vadeli yaşam döngüsü desteği sağlıyor.
Siber güvenlik, cihazın temelini oluşturuyor ve Datalogic'in Avrupa kökenli mirasını ve GDPR odaklı veri koruma yaklaşımını yansıtıyor.
Datalogic Mobility Suite ve yakında çıkacak olan bulut tabanlı IoT platformu Datalogic Connect™ aracılığıyla kuruluşlar, uzaktan yapılandırma ve WMS, ERP ve envanter yönetim platformları gibi sistemlerle entegrasyon dahil olmak üzere cihaz filolarının merkezi görünürlüğünü ve kontrolünü elde ediyor.
Datalogic Veri Yakalama Bölümü Ürün ve Çözümlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Rosario Casillo, "Falcon X60/65, Datalogic'in güçlü, akıllı ve güvenli mobil veri yakalama çözümleri sunma taahhüdünü yeniden teyit ediyor. Aşırı dayanıklılığı, uzun menzilli taramayı, gelişmiş bağlantıyı ve Avrupa tasarımlı siber güvenliği bir araya getirerek, Falcon depoların daha yüksek hız, doğruluk ve güvenle çalışmasını sağlıyor" dedi.
Falcon X60/65 ile Datalogic, ultra dayanıklı mobil bilişimde yeni bir ölçüt belirliyor ve depoların verimi en üst düzeye çıkarmasına, operasyonel hataları azaltmasına ve mobil veri yakalama yatırımlarını geleceğe hazırlamasına olanak tanıyor.