Gelişim, birlikte başlar.
Banner alanı
IFM Sensor

🚀 Quanta, Dijitalleşmeyle Elektronik Üretimini Nasıl Hızlandırıyor?

Mucitler Elektrik

Kurumsal
Industry Valley
  • Mucitler
  • art_433_5c7ce7a121567dcefacdc0c083e86b1a.jpg

Elektronik üretiminin karmaşıklığı arttıkça, üreticiler üretim hızını artırma, ürün çeşitliliğini yönetme, izlenebilirliği iyileştirme ve küresel operasyonlarda kaliteyi sürdürme baskısıyla karşı karşıya kalıyor. Quanta Computer Group, Techman Robot ve Siemens, mühendislik ve üretimi tek bir dijital omurga aracılığıyla birleştirerek bu zorlukların nasıl üstesinden gelinebileceğini gösteriyor.

🚗 Otomotiv Elektroniğinde Dijital Dönüşüm​

Quanta Computer, yapay zeka sunucuları ve otomotiv elektroniği gibi yüksek büyüme gösteren pazarlara açılarak küresel bir lider haline geldi. Şirket, ADAS'tan otonom sürüş sistemlerine kadar gelişmiş otomotiv elektronik platformları tasarlıyor ve üretiyor. Bu yazılım tanımlı ürünler, donanım, elektronik ve yazılımı bir araya getirerek önemli üretim karmaşıklıkları yaratıyor.

Quanta Otomotiv Bölümü Kıdemli Direktörü Howard Tsai, otomotiv elektroniğini yönetmenin, güvenilir bir bilgi kaynağı üzerine kurulu bağlantılı bir dijital iş parçacığı gerektirdiğini belirtiyor. Modern otomotiv programları genellikle 30'dan fazla departman, 400'den fazla belge, 4.500'den fazla bileşen ve birden fazla üretim sahasında 30'dan fazla tedarikçi içeriyor. Tüm bunlar, 15 yıla kadar uzayan ürün yaşam döngülerini destekliyor.

💡 Dijital İkiz ve Otomasyonun Gücü​

Dijital ikiz teknolojisi, süreç simülasyonu, düşük kodlu iş akışı orkestrasyonu ve Üretim Yürütme Sistemleri (MES) entegrasyonu sayesinde, üreticiler ekipman kurulmadan önce üretimi dijital olarak doğrulayabiliyor. Bu, riskin azalması, daha hızlı devreye alma, operasyonel dayanıklılığın artması ve geleceğe hazır elektronik üretimi için daha güçlü bir temel sağlıyor.

Howard Tsai'ye göre, asıl atılım tek bir yazılım aracını iyileştirmek değil, mühendislik ve üretimi baştan itibaren birbirine bağlayan ortak bir dijital temel oluşturmaktı. Quanta, tasarım ve üretimi ayrı faaliyetler olarak ele almak yerine, fiziksel ekipman kurulmadan önce üretim süreçlerini doğrulamaya odaklandı. Bu, dijital mühendisliği fabrika uygulamalarıyla birleştirebilen teknoloji ortakları gerektiriyordu. Bu işbirliği, Quanta'nın dönüşüm uzmanlığını, Siemens'in dijital ikiz teknolojilerini ve Techman Robot'un otomasyon yeteneklerini bir araya getirdi.

Siemens Elektronik ve Yarı İletkenler Strateji Başkanı Dr. Kolja Zakrzewski, çözümün mühendislik malzeme listesini (BOM), üretim malzeme listesini ve süreç listesini tek bir dijital iş parçacığında nasıl birleştirdiğini açıkladı. Güvenilir bir bilgi kaynağından çalışmak, ekiplerin yürütme başlamadan önce üretimi dijital olarak doğrulamasına olanak tanıyor. Techman Robot, işbirlikçi robotlar (cobot'lar) ve yapay zeka görüş teknolojisi ile bu dijital ekosistemi tamamlayarak doğrulanmış üretim süreçlerini esnek fabrika operasyonlarına dönüştürüyor.

📈 Ölçülebilir İş Sonuçları​

Quanta, bu entegre yaklaşımla şimdiden ölçülebilir operasyonel iyileştirmeler elde etti:

• Daha güçlü dijital süreç entegrasyonu sayesinde %15 daha yüksek uçtan uca verimlilik.
    • Daha fazla sorunun sanal olarak çözülmesi nedeniyle %30 daha hızlı yerinde devreye alma.
    • Belgelerin kısmen otomatik oluşturulmasıyla %25 daha az dokümantasyon çabası.
    • Mühendislik değişikliklerinden üretim iş talimatlarına kadar %95'e varan veri tutarlılığı ve izlenebilirlik.

art_433_0c8b56696afe840fda82a6073fdf9b86.jpg

Howard Tsai, "Daha da önemlisi, çalışma şeklimiz değişti. Dijital ikizleri kullanarak, fabrikalar arasında ölçeklendirme daha öngörülebilir hale geliyor. İleriye dönük olarak, küresel olarak inovasyonu bu şekilde sanayileştireceğiz," diyor.

🔗 İzlenebilirlik İçin Dijital Omurga​

Siemens Digital Industries Software Küresel Portföy Geliştirme Başkan Yardımcısı Robert Huber, bağlantılı bir dijital omurganın sürekli mühendislik değişikliklerini, birden fazla ürün varyantını ve çok disiplinli geliştirmeyi yönetmek için gerekli olduğunu vurguladı. Siemens Teamcenter ile her mühendislik revizyonu tamamen izlenebilir kalıyor.

💻 Üretim Öncesi Sanal Doğrulama​

Dijital omurga kurulduktan sonra, dijital ikiz teknolojisi, üreticilerin ekipmanı devreye almadan önce üretimi sanal olarak doğrulamasına olanak tanıyor. Siemens simülasyon yazılımı, hem ürünlerin hem de üretim süreçlerinin sanal modellerini oluşturuyor. Mühendisler, robot hareketini simüle edebilir, erişilebilirliği değerlendirebilir, güvenlik bölgelerini doğrulayabilir, döngü sürelerini optimize edebilir ve üretim başlamadan önce denetim kapsamını onaylayabilir.

Howard Tsai, "Dijital doğrulamayı fiziksel yürütmeye bağlıyoruz. Simülasyon, üretim başlamadan önce her şeyi doğrulamamızı sağlıyor," diyor.

Process Simulate yazılımını kullanmak, üreticilerin maliyetli üretim kesintilerini, ekipman modifikasyonlarını ve gereksiz hurdayı önlemesine yardımcı olurken, birden fazla ürün revizyonunda esnek üretimi destekliyor. Bu işbirlikçi yaklaşım, mühendislik ve üretim ekiplerinin sorunları daha erken çözmesini ve karmaşıklığı daha etkili bir şekilde yönetmesini sağlıyor.

🤖 Fabrika Katında Bağlantılı Otomasyon​

Techman Robot Kıdemli Direktörü Kuan Lin, işbirlikçi robotların dijital ikizin değerini günlük operasyonlara nasıl taşıdığını anlattı. Workflow Canvas ile birleştirilen Techman cobot'lar, üreticilerin kapsamlı programlama uzmanlığına ihtiyaç duymadan bağlantılı otomasyon iş akışları oluşturmasını sağlıyor. Gerçek zamanlı üretim verileri dijital ikize geri akarak izlenebilirliği iyileştirirken, doğrulanmış süreçlerin fabrika katında tutarlı bir şekilde yürütülmesini sağlıyor.

⚙️ Workflow Canvas ile Üretimi Orkestrasyon​

Workflow Canvas, robotları, kameraları, PLC'leri, makineleri ve BT sistemlerini birleşik üretim iş akışlarına bağlayan düşük kodlu bir orkestrasyon platformu olarak hizmet veriyor. Bu platform, mühendislerin iş hücresi düzenlerini, robot hareketini, erişilebilirliği, güvenlik bölgelerini, denetim erişimini, ergonomiyi ve döngü sürelerini kurulumdan önce Process Simulate kullanarak sanal olarak doğrulamasına olanak tanıyor. Ayrıca, sürükle ve bırak iş akışı oluşturma yoluyla yürütmeyi orkestre edebiliyor ve denetim sonuçlarını MES ve panolarla senkronize ederek tam izlenebilirlik sağlıyor.

Quanta, Almanya'da 2026 yazında ilk verimli operasyonunu gerçekleştireceği yeni bir fabrika açtı. Gelecek parlak görünüyor!

Geri