Gelişim, birlikte başlar.
Banner alanı
IFM Sensor

🚀 Uç Nokta Hesaplama Sistemleri Makine Öğrenimi Yetenekleriyle Güçleniyor!

Hasan S. Cemkan

Kurumsal
Industry Valley
  • HSCQ
  • art_449_d8227f1341c21228393d9e61073d6dc1.jpg

Emerson'dan Yeni Nesil Endüstriyel Yazılım: PACEdge 3.0​

Emerson, endüstriyel otomasyon dünyasına yön veren yeni yazılım platformu PACEdge 3.0'ı duyurdu. Bu güncellenmiş Endüstriyel Nesnelerin İnterneti (IIoT) platformu, verileri toplama ve yapay zeka algoritmalarını doğrudan uç cihazlara dağıtma yeteneğiyle öne çıkıyor. Özellikle yaşam bilimleri, petrol ve gaz, ambalajlama ve gıda-içecek sektörlerindeki veri silolarını ortadan kaldırmayı hedefleyen bu çözüm, merkezi yönetimle dağınık uygulamaların entegrasyonunu sağlıyor.

Veri Parçalanmışlığına Son! 💡​

Modern üretim tesisleri, yapay zeka modelleri, makine öğrenimi algoritmaları ve görüntü işleme sistemleri için devasa veri yığınları üretiyor. Ancak bu veriler genellikle farklı endüstriyel ağ protokolleri ve donanım yapılandırmaları arasında izole kalıyor. PACEdge 3.0, bu parçalanmış veri kaynaklarını bir araya getirerek normalize edilmiş bilgiyi konteynerize uygulamalara aktarıyor. İşleme yeteneklerini veri kaynağına yaklaştırarak, operatörler yüksek gecikme süreleri yaşamadan veya sürekli bulut bağlantısına ihtiyaç duymadan gerçek zamanlı içgörüleri dijital tedarik zincirine entegre edebiliyor.

Merkezi Dağıtım ve Yönetim Kolaylığı 🌐​

PACEdge 3.0'ın en dikkat çekici özelliklerinden biri, uzaktan ve filo genelinde cihaz yönetimi için grafiksel kullanıcı arayüzüyle donatılmış grup yöneticisi özelliği. Yöneticiler, güvenlik yamalarını, işletim sistemi yükseltmelerini ve yeni gösterge paneli yapılandırmalarını aynı anda birden fazla uç düğüme gönderebiliyor. Yazılım dağıtımını kolaylaştırmak için platform, merkezi bir uygulama pazarı kullanıyor. Bu depo, mühendislerin önceden paketlenmiş, konteynerize iş yüklerini güvenli bir yürütme ortamında aramasını, yapılandırmasını ve kurmasını sağlayarak fabrika genelinde dağıtım mimarisini standartlaştırıyor.

Stratejik Uygulama Yönetimi Mimarisi 🎯​

Emerson'ın Süreç Sistemleri ve Çözümleri iş birimi Ürün Başkan Yardımcısı Sean Saul, platformun ekiplerin analitik, yapay zeka ve makine öğrenimi uygulamalarını, gösterge panellerini ve veri görselleştirmelerini değer noktasına mümkün olduğunca yakın bir şekilde dağıtmasını veya oluşturmasını sağlayan bir dizi araç ve hizmet sunduğunu belirtiyor. Bu yapısal yaklaşım, uç altyapının ölçeklendirme karmaşıklığını azaltıyor ve gelişmiş operasyonel yeteneklerin uygulanmasını hızlandırıyor.

Teknik Detaylar ve Rekabet Analizi 📊​

Endüstriyel uç nokta hesaplama pazarında, bu yazılım mimarisi Siemens Industrial Edge ve Litmus Edge gibi sistemlerle rekabet ediyor. Bu platformlar için karşılaştırma kriterleri genellikle protokol birlikte çalışabilirliği (OPC UA, MQTT, Modbus TCP gibi), konteyner düzenleme mekanizmaları (genellikle Docker tabanlı) ve uçtan buluta veri aktarım verimliliğini içerir. Siemens Industrial Edge, belirli Siemens donanım ekosistemleriyle sıkı bir şekilde entegre edilmiş merkezi bir yönetim sistemi sunarken, Litmus Edge geniş, donanımdan bağımsız protokol çevirisi sağlıyor. PACEdge mimarisi, analitik modüllerin düzenlenmesini standartlaştırarak ve büyük endüstriyel uç cihaz filolarını güncelleme ile ilişkili ağ yükünü azaltarak süreç otomasyon ortamlarında entegrasyon kolaylığını hedefliyor.

Geri