Gelişim, birlikte başlar.
Banner alanı
IFM Sensor

🚀 Üretim Hatlarında Otomatik Ağırlık Kontrolü: Minebea Intec'ten Yeni Çözüm!

art_453_34e25d025d19d50b8c4d3c7f4604bc86.jpg

Minebea Intec, endüstriyel üretim hatlarında kalite kontrolü otomatikleştirmek ve operasyonel veri görünürlüğünü artırmak amacıyla entegre bir ağırlık doğrulama sistemi sunuyor. Bu yenilikçi sistem, özellikle gıda, ilaç ve tüketim malları sektörleri için tasarlandı.

🎯 Essentus Advanced L: Hassas ve Verimli Kontrol​

Minebea Intec tarafından piyasaya sürülen Essentus Advanced L kontrol kantarı, üretim süreçleri sırasında fiziksel kütleyi otomatik olarak doğrulayarak endüstriyel otomasyonu kolaylaştırıyor. Bu sürekli ağırlık doğrulama donanımı, ürün kullanımını ve süreç verimliliğini optimize ediyor.

⚖️ Ağırlık Doğrulama Yetenekleri ve Endüstriyel Uygulamalar​

Bu donanım, manuel ağırlık örneklemesinden sürekli hat içi doğrulamaya geçmek isteyen üretim tesisleri için ideal. 12 kg'a kadar tartım aralığına sahip olan ünite, belirli ürün parametrelerine ve fiziksel form faktörlerine uyum sağlamak için otomatik öğrenme fonksiyonları içeriyor. İlaç ve gıda ambalajlama sektörleri için bu sürekli izleme, eksik veya fazla dolumu önleyerek yasal uyumluluğu sağlıyor ve hammadde israfını en aza indiriyor. Kompakt fiziksel ayak izi, mevcut, alan kısıtlı üretim hatlarına mekanik entegrasyona olanak tanıyor. Ürün Müdürü Prashanth Gowda, sistemin, oldukça karmaşık veya büyük sıralama altyapısı gerektirmeden ağırlık kontrol operasyonlarını otomatikleştirmek için giriş seviyesi bir mimari sağladığını belirtiyor.

🖥️ İnsan-Makine Arayüzü ve Veri Erişilebilirliği​

Sistem operasyonları, operatör eğitim gereksinimlerini en aza indirmek için çeşitli denetim platformlarında tutarlı bir işletim mantığı oluşturan tescilli Blue HMI kullanıcı arayüzü aracılığıyla yönetiliyor. Bu arayüz tasarım mimarisi, yapısal işlevselliği nedeniyle Arayüz ve Kullanıcı Deneyimi Tasarımı kategorisinde Red Dot Ödülü'nü aldı. Dijital tedarik zinciri görünürlüğünü ve kalite dokümantasyonunu desteklemek için sistem, üretim istatistikleri ve standart PDF raporları oluşturuyor. Tarayıcı tabanlı Uzaktan Görüntüleme işlevi, bu görünürlüğü genişleterek üretim denetçilerinin tesis ağı genelindeki dağıtılmış konumlardan gerçek zamanlı operasyonel verilere ve kullanıcı yönetimi günlüklerine erişmesine olanak tanıyor.

🔒 Ağ Protokolü Entegrasyonu ve Siber Güvenlik​

Otomatik üretim ortamlarında etkili bir şekilde çalışmak için endüstriyel donanım, daha geniş üretim kontrol ağlarıyla sorunsuz bir şekilde iletişim kurmalıdır. Sistem, Ethernet, Profibus, Profinet ve seri bağlantılar dahil olmak üzere standart endüstriyel protokolleri doğal olarak entegre ediyor. Ayrıca, gelişmiş dijital giriş ve çıkışlar, basınçlı hava ve fiziksel çıkarma mekanizmaları için isteğe bağlı izleme sensörleriyle birleşerek makinenin mekanik durumunun sürekli doğrulanmasını sağlıyor. Donanım mimarisi, şeffaf üretim verileri ve güvenli ağ bağlantısı ihtiyacını doğrudan ele alarak, üretim işletmelerinin artan siber güvenlik ve yasal uyumluluk çerçevelerine uymasına yardımcı oluyor.

📈 Sektördeki Yeri​

Giriş seviyesi ila orta seviye endüstriyel kontrol kantarı pazarında, ekipmanlar genellikle maksimum ağırlık kapasitesi, hat hızı entegrasyonu ve dijital protokol uyumluluğuna göre değerlendirilir. Essentus Advanced L, Mettler Toledo C31 StandardLine ve Wipotec-OCS EC-E serisi gibi köklü sistemlerle rekabet ediyor. 12 kg kapasiteli sistemler, maliyet etkinliği ile hat içi doğruluğu dengelemek için genellikle gelişmiş gerinim ölçer teknolojisini kullanır. Profinet ve Profibus'un üniteye doğal olarak dahil edilmesi, tarayıcı tabanlı uzaktan görüntüleme ile birlikte, bu donanımı mevcut Endüstri 4.0 standartlarıyla uyumlu hale getiriyor ve Mettler Toledo C Serisi'nde bulunan ağ entegrasyon yeteneklerini ara veri dönüştürme ağ geçitlerine ihtiyaç duymadan karşılıyor.

Geri