- Konu Yazar
Vention, Montreal'de Fiziksel Yapay Zeka Laboratuvarını Açtı
Montreal merkezli otomasyon platformu sağlayıcısı Vention, endüstriyel robotik alanında çığır açacak yeni bir fiziksel yapay zeka ve endüstriyel robotik laboratuvarını Kanada'da hizmete soktu. Bu laboratuvar, robotik manipülasyonu en son yapay zeka araştırmalarından alıp, gerçek dünya, ölçeklenebilir üretim uygulamalarına taşımayı hedefliyor.
Laboratuvarın Odak Noktaları
Montreal'de bulunan bu laboratuvarda yapılacak araştırmalar, uygulamalı üretim kullanım durumlarını, endüstriyel veri toplama süreçlerini ve robotik için eğitim sonrası temel modelleri kapsayacak. Vention'ın mevcut fikri mülkiyetini temel alacak bu çalışmalar, üretim hatlarının güvenilirlik, maliyet ve değişkenlik gereksinimlerine dayanabilecek yeni fiziksel yapay zeka yeteneklerini doğrulamayı amaçlıyor.
Ölçeklenebilir Dağıtım ve Maliyet Azalması
Vention, temel modeller olgunlaştıkça dağıtımın karmaşıklık maliyetlerinin düşmesini bekliyor. Bu durum, daha fazla üreticinin bu teknolojiyi fabrika katlarında kullanmasına olanak sağlayabilir.
Araştırma Gündemi
Laboratuvarın araştırma gündemi, endüstriyel veri toplama, robotik kontrol, hareket planlama, klasik bilgisayar görüşü, görüş temel modelleri, gösterimden öğrenme ve pekiştirmeli öğrenmeyi bir araya getiriyor. Bu çalışmalar, karmaşık ve yapılandırılmamış üretim görevlerine odaklanacak.
Akademik Araştırma ve Üretim Arasındaki Köprü
Vention'ın fiziksel yapay zeka direktörü Jimmy Li, laboratuvarın en önemli özelliğinin akademik araştırmayı doğrudan üretim sorunlarıyla birleştiren ve üretim geri bildirimlerini araştırmaya geri besleyen bir döngü oluşturması olduğunu belirtiyor. Li, "Müşterilerimiz bitmiş bir ürünü beklemek yerine, biz onu inşa ederken yanımızda oluyorlar. Bu, bu alanda benzersiz ve bir araştırma sonucundan fabrika katında çalışan bir şeye daha hızlı geçmemizi sağlıyor," diye ekliyor.