Gelişim, birlikte başlar.
Banner alanı
IFM Sensor

🇮🇩 Plastics & Rubber Indonesia 2026: Endüstriyel Dönüşümün Kalbi! ♻️

Cengiz Özemli

Akademisyen
Endüstri Vadisi
  • Dokuz Eylül Üniversitesi
  • art_672_3038b3c40177373a4f01177c37d464b9.jpg

Plastics & Rubber Indonesia 2026: Teknolojinin ve Sürdürülebilirliğin Buluşma Noktası​

Plastics & Rubber Indonesia 2026 fuarı, 17-20 Kasım tarihleri arasında Jakarta Uluslararası Fuar Merkezi'nde (JIEXPO) kapılarını açmaya hazırlanıyor. Bu yıl 37.'si düzenlenecek olan etkinlik, plastik, kauçuk, kalıp ve kalıp teknolojilerini tek çatı altında toplayarak endüstriyel işleme ve malzeme teknolojilerindeki en son gelişmeleri sergileyecek.

Kapsamlı Teknoloji Platformu​

Fuar, makine, işleme sistemleri, malzemeler ve geri dönüşüm teknolojileri dahil olmak üzere plastik ve kauçuk üretiminin tüm yönlerini kapsayan geniş bir yelpazede çözümler sunacak. Enjeksiyon ve şişirme kalıplama, ekstrüzyon, termoform, kalıp üretimi, plastik ambalajlama, kauçuk işleme ve geri dönüşüm gibi hem yukarı hem de aşağı akış üretim uygulamalarına odaklanılacak. Bu teknolojiler, malzeme kullanımını, üretim tutarlılığını, takım performansını ve süreç verimliliğini optimize etmek isteyen üreticiler için kritik öneme sahip.

Makine, Malzeme ve Süreç Entegrasyonu​

Sergi profilinde ekstrüzyon makineleri, enjeksiyon ve şişirme kalıplama makineleri, yardımcı ve test ekipmanları, kimyasallar ve hammaddeler, renk pigmentleri ve masterbatch, kompozitler, yüksek performanslı malzemeler, kauçuk makineleri ve plastik geri dönüşüm sistemleri yer alacak. Bu geniş kapsam, modern plastik üretiminin birbirine bağlı doğasını yansıtıyor; burada malzeme özellikleri, makine parametreleri ve kalıplar, nihai parça kalitesini ve üretim performansını doğrudan etkiliyor.

art_672_847124e836e43818b9751c4131229130.jpg

PT Pamerindo Indonesia (Informa Markets bünyesinde) ve Messe Düsseldorf Asia tarafından düzenlenen fuar, aynı zamanda polimerler, kimyasallar, katkı maddeleri ve plastik üretiminde kullanılan diğer malzeme teknolojilerine odaklanan Plastic Material & Chemical Indonesia etkinliğine de ev sahipliği yapacak.

Geri Dönüşüm ve Malzeme İnovasyonuna Odaklanma ♻️​

Fuarın önemli bir bölümünü geri dönüşüm teknolojileri oluşturacak. Bu, malzeme geri kazanımını artırma ve geri dönüştürülmüş içeriği endüstriyel süreçlere entegre etme ihtiyacını vurguluyor. Programda ayrıca, Endonezya Polimer Derneği ile birlikte düzenlenen ve polimer inovasyonu, kaynak verimliliği ve döngüsel ekonomi uygulamalarını ele alan Endonezya Polimer Ödülü 2026 da yer alacak. Ödül töreni 19 Kasım 2026'da gerçekleşecek.

Endüstriyel Uygulamalar​

Sergilenen teknolojiler, ambalaj, otomotiv, inşaat, elektronik ve polimer bazlı bileşenlere ve ürünlere dayanan diğer üretim sektörleri için geçerli. Makine tedarikçilerini, malzeme üreticilerini, işlemcileri ve teknoloji uzmanlarını bir araya getiren fuar, ekipman ve malzemelerin belirli üretim gereksinimleri ve işleme koşullarına göre değerlendirilmesi için fırsatlar sunuyor.

Plastics & Rubber Indonesia 2026, 17-19 Kasım tarihlerinde 10:00 - 18:00, 20 Kasım'da ise 10:00 - 17:00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Geri