Gelişim, birlikte başlar.
Banner alanı
IFM Sensor

🚀 3DInspect 3.1: Endüstriyel 3D Sensörler İçin Yeni Nesil Yazılım!

Hasan S. Cemkan

Kurumsal
Industry Valley
  • HSCQ
  • art_686_fa57bd05683e4191bb7a330ea0e3403f.jpg

✨ Micro-Epsilon'dan Yeni Bir Dönem: 3DInspect 3.1​

Micro-Epsilon, endüstriyel ölçüm sensörlerinin veri işleme ve teknik entegrasyonunu optimize etmek amacıyla 3DInspect yazılımının 3.1 sürümünü piyasaya sürdü. Bu güncelleme, 3D sensörlerin değerlendirilmesi ve yapılandırılması için tasarlanmış olup, endüstriyel denetim ortamlarında geometrik veri işlemeyi ve ölçüm ekipmanlarının entegrasyonunu kolaylaştırmayı hedefliyor.

⚙️ Geniş Donanım Desteği ve Sensör Entegrasyonu​

Yeni sürüm, reflectCONTROL RCS, surfaceCONTROL 3D ve scanCONTROL 30xx sistemleri gibi geniş bir donanım yelpazesini destekliyor. Özellikle, scanCONTROL 8x00 SMART lazer tarayıcılar için hem 2D hem de 3D modlarda yerel destek ve özel bir yapılandırma asistanı eklendi. Ayrıca, yazılım mimarisi, standart GenICam ve GigE Vision arayüzleri aracılığıyla 3D Profil Ünitesi ile uyumlu hale getirildi.

📊 Gelişmiş Veri İşleme ve Ölçüm Algoritmaları​

Metroloji uygulamaları için, yazılıma yeni 3D ölçüm algoritmaları entegre edildi. Bu algoritmalar sayesinde düzlük, küresellik ve delik çıkarma gibi yapısal parametrelerin değerlendirilmesi mümkün hale geldi. 2D işleme yetenekleri ise 2D doğrusallık analiz fonksiyonları ile güçlendirildi. Yazılım altyapısı, nokta bulutu oluşturma ve birleştirme, örnekleme azaltma, görüntü filtreleme ve maskeleme gibi karmaşık işlemleri başarıyla gerçekleştiriyor. reflectCONTROL ve surfaceCONTROL sensörleri için yeni bir veri formatı, genlik, eğrilik ve temel yoğunluk görüntülerinin değerlendirilmesine olanak tanıyor.

⚡ Operasyonel İş Akışı Optimizasyonu​

İşleme mimarisi, endüstriyel ölçüm programlarının sıralı yürütülmesini hızlandırmak amacıyla yeniden düzenlendi. Operasyonel iyileştirmeler arasında gözlem modunun genişletilmesi, ölçüm başına birden fazla veri formatının eş zamanlı otomatik kaydı ve devam eden 3D alımların erken kesilebilmesi yer alıyor. Ön işleme programlarının yeniden yapılandırılması ve 2D ile 3D grafik ekranların optimizasyonu, tüm denetim iş akışının daha sorunsuz yönetilmesini sağlıyor.

Gelişmiş 3D denetim, endüstriyel kalite kontrolünü daha hassas, otomatik ve veri odaklı hale getiriyor. Nokta bulutu işlemeden gerçek zamanlı ölçüme ve sensör entegrasyonuna kadar, akıllı algılama modern üretim için vazgeçilmez hale geliyor.

Spad Electronic, daha akıllı denetim ve üretim sistemleri için elektronik, algılama, gömülü, kontrol ve endüstriyel otomasyon çözümleri geliştirir ve entegre eder.
    Güney Horasan – Birjand – Hakim Nezari 21
    +98 56 33333337 | +98 915 963 9959
    www.spad1.ir |
    info@spad1.ir

Geri