- Konu Yazar
ABB, su şebekelerinin yönetimini kökten değiştirecek yeni dijital platformu AquaMaster+'ı tanıttı. Bu yenilikçi sistem, su şirketlerinin şebekelerini daha etkin bir şekilde izlemesini, analiz etmesini ve yönetmesini sağlayarak su kayıplarını önlemeyi ve operasyonel verimliliği artırmayı hedefliyor.
🔍 AquaMaster+ Nedir?
AquaMaster+, donanım, gelişmiş yazılım yetenekleri ve bulut tabanlı karar destek araçlarını bir araya getiren entegre bir platformdur. ABB'nin AquaMaster4 debimetrelerini kullanan su şirketleri için tasarlanmış olsa da, mevcut sistemlere entegre edilebilen bağımsız bir yazılım çözümü olarak da sunuluyor.
💡 Neden Önemli?
ABB Ölçüm ve Analiz Bölümü Küresel Ürün Müdürü Raghu Kumar NV'ye göre, küresel su kaynakları üzerindeki baskı arttıkça, dağıtım sistemindeki kayıpları önlemek ve daha verimli kaynak yönetimi sağlamak büyük önem taşıyor. AquaMaster+, su şirketlerini kritik akış ölçüm verileriyle buluşturarak bu çabalara destek olacak.
📊 Temel Özellikler ve Faydaları:
- Filo Seviyesi İçgörüler: GIS haritalama ile filo genel bakışı sunar.
- Cihaz İçgörüler: Akış ve basınç değişimleri, cihaz teşhisleri ve uzaktan yapılandırma imkanı sağlar.
- Uzaktan Yönetim: Uzaktan yapılandırma ve yönetim sayesinde müdahale süreleri kısalır, seyahat maliyetleri azalır.
- Gerçek Zamanlı İzleme: Sorunları proaktif olarak tespit etme ve müdahale etme olanağı sunar.
- Anomali Tespiti: Cihaz ve genel olay günlüklerini depolayarak akış hızı ve basınç gibi parametreleri karşılaştırır, anormallikleri erken teşhis etmeye yardımcı olur.
- Sanal Debimetreler: Sanal debimetre ekleme özelliği ile senaryo modellemesi ve karşılaştırması yaparak operatörlerin daha iyi kararlar almasını sağlar.
- Kullanıcı Dostu Arayüz: Sezgisel navigasyon sayesinde minimum eğitimle kritik bilgilere hızlı erişim sağlar, insan hatası olasılığını azaltır.
🌊 AquaMaster Debimetreler:
ABB'nin AquaMaster debimetreleri, su şebekesinden geçen su miktarını gerçek zamanlı olarak izler. 0.1m/s'den düşük akış hızlarında bile yüksek ölçüm doğruluğu sunarak sızıntıları geleneksel çözümlerden daha hızlı tespit eder.